Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, November 10, 2009

Kek Lapis Kukus Prune... Pelangi Kehidupan!!!

*.*

Assalamualaikum & Selamat petang semua.....




Juadah untuk petang ni.....kek lapis kukus prune.....kalau tanya pendapat akak...I prefer hawflakes...sebab dia masam-masam manis...tapi nak juga rasa prune punya version...and presenting.....


























Harap maaf kerana kualiti gambar kurang memuaskan sebab diambil menggunakan camera handphone Nokia E66.




*.*


P/s: Planning on selling kek kukus hawflakes /kek gula hangus/kek coklat moist kukus

Anybody interested in buying??? Suggested retail price RM23.00 to RM25.00
Ada sambutan tak???Any comment or suggestion?....ni kira my unofficial survey lah kan!

31 comments:

Sheila said...

salam again k.watie slmt ptg wahhh meriahnya kek tu..calornya menawan ..nak cikit..hari tu bwt taruk hawflakes ye yg nak taruk prun pulak ..hemmm dah bau sampai KL ni...

ain said...

mak aii kakk!!! colorful!! seronok nk mkn bila kek cantik cam ni lah!!

psst...Insyaallah, mesti ada yg nak beli kek kak watie nanti!! sy dok johor, ada delivery ke..??hehe

E-na said...

pandainya akak melapis n mengukus kek ni..cantik sgt...gebu jekkk..acuannya pun cantik!

AzuanBudakPandai said...

mau beli gimana..sekarang ni pun tengah catu makanan huhu.

Precious said...

Cuba letak kat side bar tu siap ngan 'how to order'. Mesti ada orang pesan!

LOVE2COOK said...

Hi KakWatie!!! Wow, this cake looks yummy! Nice colours ya! Akak, all the best for ur business! Hehehe! ;)

Love dtg makan free jer...! ish ish Love nihhhhh...

nurindah said...

Salam kak watie,
m...nampak lembut kek lapis kukus tu. takde pun rongga2. wane pun menawan.
Ok! Pass...Jual yang ni la kak...hihi

CikMin said...

salam kak watie...sudi tak ni klu cikmin nak jadi fisrt customer yg oder kek sebijik mcm kt atas tu ha..adoiii...tak tahan la kak..meleleh air liur ni tgk kegebuan kek lapis hawflakes tu...boleh la kak..boleh la...

CikMin said...

eh jap...klu mcm kat atas tu kek lapis prune kan..uwaaaaa...nak yg itu.....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cantiknya Kak Watie... sayang nak makan kalau macam ni...

anak2 mesti suka sbb colourful..
harga tu memang reasonable.. tapi jauh lah Kak..

umi_e said...

nanti nak cubalah... tapi bila lah eekkkk

blogresipi said...

Salam Kak Watie.. kek kukus ni takde resipi nye ke? best nyee nampak..

Harga kek yg akak offer tu rasanya dah ok..harap2 tempahan memberangsangkan nanti :)

ieda said...

akakkkkkkkkkkkk menci2 tul aaar .. heheh sedapnyaaaaaaaaaaaaa .. cantiknyaaaaaaaaaaaaaaa kek kukus lapis masam manis tuh ..

ceria seceria orgnya .. hehehe
akak nieh rajin lah !

cHeRyNa PiReS said...

harga kek tuh dah okay tuh kak...dah kira ikut standard.

amboiiii...kaler perberet sha nieh! siap ada purple, pink dan apple green!!!

K Ham said...

doa akak semoga niat murni watie tu akak termakbul...amin

Watierman said...

Shiela - wah dahsat siap bau sampai KL ...saja nak habiskan prune kat dalam peti tu...

Watierman said...

Ain- nanti lah akak buat experiment dulu..kalau delivery successful insyaallah...boleh market jauh sikit...hihihi..tQ setia bertandang ke dapur sempit akak ni..!

Watierman said...

Terima kasih E-na...akak pun bertambah kembans...suka bila menjadi..walaupun pedih2 jugak tangan terkena wap ketika melapis & tabur prun tu..hihihi..

Watierman said...

Azuan..anakanda ku....bercatu-catu dahulu....nanti dah berjaya...bermewah-mewah kemudian...tak payah beli janji Anakanda balik ke rumah Bonda...tentu kenyang perut anakanda!!TQ atas ingatan anakanda pada Bonda!

Watierman said...

Terima kasih Queen...Insyaallah..akan diusahakan...dalam proses...mencari keyakinan diri...untuk menceburi bidang ni!!!Moga sokongan dari kawan2 memberi kekuatan yang diperlukan...

Watierman said...

Love...my pleasure to entertain such a guest like you!!! Thank you for your support...I badly need it...

Watierman said...

NurIndah...seindah tuannya....Terima kasih....dah laris pun dipasaran....kek terjual dengan jayanya kat jiran dan anak2 ....customer terdekat!!!hihihi

Watierman said...

Cik Min...Cik Min....jangan beranak jer dulu....siannya akak tengok sampai komen dua kali....sabar yer baby...doakan kereta untie cepat sembuh dari jangkitan H1N1 tu....hehehe!TQ for your support...you touched my heart!!!

Watierman said...

Azrina- yer ke sayang nak makan...pandang kat skrin jer lah...hihihi...TQ sudi bertamu di dapur sempit akak ni...

Watierman said...

Tak pe Kak e...kalau malas order jer dengan Watie......cuba pancing customer tu...baik cabut cepat .....hahaha..Jgn Marah kak Watie gurau jer!!

Watierman said...

Ijan....kan hari tu dah letak resepi...sama dgn kek kukus hawflakes tu....kali ni akak letak prune jer...

Mudah2an...berkat doa dari Ijan..dan kawan2 semua...menjadi business ni...Insyaallah...!

Watierman said...

Ieda....jgn lah menci2 pada Akak yg baru nak belajar berniaga ni...Ieda tak nak tempah ke untuk raya haji...hihi..dah mula promo.....Jgn marah yer Ieda...!

Watierman said...

Oh ye ke Sha suka warna2 pelangi tu...bolehlah order untuk raya haji ....dah tak lambat dah ni...!!

Watierman said...

Kak Ham terima kasih kerana sudi mendoakan agar...termakbul segala doa tu.....Amin!!!!

Watierman said...
This comment has been removed by the author.
blogresipi said...

ooo...ok2.sama cam kek hawflakes ek... :)