Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, December 1, 2009

BACK TO LIFE.....BACK TO REALITY.....!!!!

*.*

Assalamualaikum.....dan Salam sejahtera semua....

Kembali bersiaran seperti biasa...setelah kelam kabut berkemas untuk balik kampung berhari raya tempuh hari....mana tak kelam kabutnya...pukul 7 :10 ...di pagi Raya baru sampai di rumah Mak mertua .......siap-siap terus pergi sembahyang Raya....ni semua gara-gara Akak nya business kek lah....masa malam Raya tu masih lagi menghantar tempahan hihihi....satu pengalaman hidup yang sangat menarik!!!


Sebenarnya dah balik ke Penang sejak hari Ahad lagi....sebab Nizam ada tution pukul sebelas pagi tu....so lepas breakfast.....terus kemas2 bertolak balik ke sini.....diikuti dengan abang ipar sekeluarga dan anak2 adik ipar yang sengaja nak datang bercuti.....so bertambah kelam kabut lah Akak dengan rumah yang macam TITANIC......!!!Kena pulak hari tu Akak & Hubby terkena food poisoning......mak aaaiiii!!!!

Memang tetamu yang menyusul about 30 minutes after our arrival.....dilayan seadanya...sebab memang Akak & Hubby bergilir-gilir ke tandas jer hari tu!!! So...tetamu dibawa makan kat luar....cadangnya nak bawa ke Bangkok Tomyam.....kebanyakan Restoren masih tutup...end up makan lunch yang sangat lewat di Nazir Cafeteria...dekat Sunshine Square....!!

Anyway bawa dia orang jalan2 sekejap je...last-last balik tengok movie kat rumah jer...sebab ramai yang kurang sihat...ada yang sakit kepala , ada yang senggugut......the best place to be is at HOME!!!Lepas Maghrib.....para tetamu bertolak balik ke Alor Setar.....sebab hari ni(Selasa) Abang sekeluarga sedang bersiap-siap nak bertolak balik ke KL....tinggal Mak & Ayah berdua....sebab kakak ipar masih di Johor.....bercuti....!!!

Well.....raya tahun ni...just spent bersama mak ayah jer...sebab ayah kena Ghout....dan kaki membengkak....tapi makan tak berpantang.....Raya lah katakan!!!

Hari ni macam biasa.....Akak bangun masakkan bekal dan sarapan......























Sotong tu posing dalam periuk jer yer kali ni...sebab itu untuk lunch tengahari nanti....dan disertai left over lauk dinner semalam.....





Gulai lemak tu semalam dipadankan dengan ikan siakap goreng.....cuma ada gambar yer....lauknya dah selamat semalam........





Okaylah.....kalau nak tepek gambar bekal semalam...breakfast semalam.....maunya panjang n3 ni....basi lak tu!!! Walaupun semuanya dah habis licin.....

Akak nak gi sidai kain pulak ni.....bagi yang sering bertandang....terima kasih dan maaf lah yer...Akak belum berkesempatan.....maklumlah ada tiga-tiga orang permata hati yang nak digilap setiap hari.....cuti-cuti sekolah ni.....tak cukup tangan.....asyik kat dapur jer...nak hadap lappy pun tak sempat!!!





*.*




7 comments:

[s][u][e][h][a][n][n] said...

ciannyer akak..betul2 x cukup tangan...tapi sonok kan?? :p

Watierman said...

Betul ke kesian..meh tolong akak layan budak2 ni...dah minta nasik lomak lak dah...tak nak nasi putih....jap nak gi masak...nak tompang sama ke???

Sheila said...

salam k.watie amboi rindu betul kita kan dia slmt kembali betukas heee membiz yeee..lauk sotong tu nak sikit lapo le..negokkkk

NuR said...

salam singgah..

terliur tgk gulai lemak cili dgn kacang buncis tu.. teringat masakan bonda..

Watierman said...

Salam Shiela..yer ke rindu dengan Akak..alhamdulillah..ade jugak yg rindu yer...Akak pun rindu jugak dengan adik2 akak..macam mana raya???

Watierman said...

Salam Nur....teringat Bonda....tengok gulai lemak udang & kacang buncis tu yer..tu favourite Hubby Akak tu....

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam Watie..

Welcome back dear friend...
gulai lemak udang wif kacang buncis tu betul2 menyelerakan...