Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, December 31, 2009

DECEMBER 31, 2009.....The Final Chapter!

*.*

Assalamulaikum dan Salam Bahagia....

Bertemu lagi di penghujung Tahun 2009....sebelum tirai dilabuhkan.....dan kita sudah pun berada di ambang 2010....dan inilah kehidupanku!!!!

Beberapa hari menyepi kerana pelbagai perkara yang perlu dibereskan.....dan "Mood....MALAS" nak update juga mengambil kesempatan atas semua itu.....

Putra Sulong Akak dah selamat balik ke Bangi hari Isnin.....tumpang keluarga maksu...Adik bongsu Hubby yang kebetulan balik bercuti di Alor Setar. Yang paling terasa kepulangan Along ke Bangi ialah Putri Bongsu Akak...Reena....sampai menangis masa Along nak balik. Almost 2 bulan Along layan kerenah dia....bagi manja....main sama-sama, menonton Tv & video sama-sama....memang demam sekejaplah Anak dara Akak tu!!

Apa-apa pun Hubby Akak ambil cuti Isnin dan Selasa tu....menggantikan peranan Along melayan kerenah Anak dara sorang tu....dan itulah antara sebab kenapa Akak tak update blog....beri tumpuan penuh pada si Kecil dan family....besides adalah ....penuhi tempahan kek sebiji dua.....

Akak pun terasa juga dengan ketiadaan Along kat rumah ni....mana tidaknya....bangun pagi-pagi lagi dah sibuk bertanya....Mama nak masak apa hari ni???....Memang dia kaki makan! Tak macam Alang (Nizam)....jenis tak kisah nak makan sangat!....Kena hidang dan ajak makan baru dia makan....kalau Along....sekejap dia angkut itu ...sekejap dia angkut ini! Pendek kata....tak ada makanan yang nak dibazirkan!!!...Tak apa...Akak redho...moga dia berjaya di Semester Akhirnya..Diploma Pengurusan Bank UITM.....dan akan dapat menyambung ke peringkat Ijazah
pula nanti...Insyaallah!!

Sepanjang beberapa hari ni..bukannya tak masak...tapi mood MALAS nak snap pictures, malas nak update blog.....MALAS....dah bermaharaja lela....mana dengan rumah berantakan dik kerana Hubby buat projek .... untuk collection anak patung Princess kami tu....debu sana sini....gergaji punya hal....anyway tak lah sehebat mana....tapi puas hati sebab hasil keras tangan Hubby!!! Bukan setakat itu saja...Hubby juga buatkan rak untuk koleksi buku-buku masakan Akak......yang tak seberapa tu...!!!

Kita layan gambar-gambar hasil kerja tangan Hubby Akak yang tak ada asas pertukangan tu okay!!!!






























Tempat fish tank tu dah di ambil rak buku masakan....so...kena pindah ke meja komputer akak.....and I got all the fish to work with....buat teman bila lepak depan lappy....!!

Lets meet my fish friends....he...he..he...







Memandangkan koleksi buku kat rumah ni dah semakin bertambah.....hingga mencecah ceiling kat library rumah ni......adakah lagi ruang....untuk rak buku....hasil kerja my Handy MAN????









SELAMAT TAHUN BARU 2010


HAPPY NEW YEAR 2010






*.*

34 comments:

sI tEDI said...

amboi banyaknye koleksi toys reena...


tinggi sangat buku tu kak, tak tercapak tgn..

selamat tahun baru!!

Anonymous said...

Huish..abg I memang kerasss tangannya... tu yang my mummy pun ssaayangggg banget ngan die..

Reena.. kang if berkesempatan bleh le tsaqif main2 ngan baby doll yang bebanyk tu kan..hehe.. hmm..bila le nak berkesempatan... ummi dia bz je manjang..

Anonymous said...

Err..or susah2..apa kata geng penang plak yang turun Bangi???

Anonymous said...

hehe...lua plak nak citer... Sian along coz mengharungi perjalanan yang sungguh memekakkan telinge..dari penang sampai le ke Bangi... sian2.

umi_e said...

salam... kemasnya... tersusun rapi je... si Baby kak e lak tak tau nak menyusun...

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya asben akak buat rak..suka tgk part patung2 tu..sy nmpak milk teddy tu mcD punya...sy pun ada tp xbanyak lah sbb anak2 buat dok main dulu...

banyaknya koleksi buku..boleh buat mini library dah nie

E-na Zarina said...

byaknya collection doll reena! Pandainya hubby akak berkeras tangan...dan rajin akak mengemas rak buku tu tersusun rapi!

salamdariborneo said...

kak,rajinnya hubby akak bertukang...

cintaAnna said...

banyaknyeee barbyyyyyyyyyy....mahu satu!!!

ibusinga said...

banyaknya orang2 kenit itu!!!
salam kenal!!
:)

Wanita Itu said...

kemas nye umah kakak!!!!

banyak nye toys!!!

banyak nyer buku kakak!!!!!

sonok kenal kakak!!!!

nnt nak gi umah kakak la yer!!!

sayang kakak!!!

hepi new year kakak!!!!

muahss!!

LOVE2COOK said...

Whoaaaa...byknya dolls!!! Huhuhu...wonder my daughter will ask for dolls once she grows up! Waiting for that moment! :)

Very neat la the room...rajin tul akak!

Anyways, Happy New Year 2010 kak!!! See U next year!!! :)

sharamli said...

reena..kasi akak sket princess tu bleh?

blogresipi.com said...

Salam Kak Watie,
Selamat menyambut tahun baru 2010 buat akak sekeluarga...may this coming year brings more happiness and success buat akak dan keluarga...

Hebat hasil pertukangan husband akak tue... :)

niesz said...

bnyk nyer ank patung..suke!hihi..mesti taun baru ni akak ade resepi br kan..share2 tau..ehe..

mummyseri said...

salam kak..slmt tahun baru wat akak skuarge..
wah mmg byk betol koleksi buku akak tu..bestlah..

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam Watie..
Selamat tahun baru 2010 buat Watie sekeluarga, semoga tahun ini terus memberi rahmat buat kita semua & semoga kita terus menjadi hambaNya yang terbaik...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

wahhh...saya suke tengok buku2 akak yang banyak tu...teingat sorang member yg mcm tu jugak..sampai simpan kat dalam kotak..

doll Reena memang banyaaakkk !..Adiq pun mesti camtu jugak agaknya nanti..

Watierman said...

Salam Tedi....yang tinggi tak kisah...ada tangga nanti bila2 Akak tepek gambar tangga tu sekali....
Yang kat dalam bilik tidur pun dah penuh dinding...huhu..nak kena pindah ke...rumah besar sikit kot!!
Selamat tahun Baru ya!!

Watierman said...

To SIL ku yg skodeng suka hati...tak kanlah nak bagi Tsaqif main dolls...tak macho babe...
Your Bro...memang suka bertukang sampai sakit tangan dia...
Along tak cerita apa pun...Eh..dah pandai berleter ke sekarang???
Take care Dear!!!!

Watierman said...

Salam Kak E....Reena tu cerewet sikit....& cermat semacam...hopefully sampai dewasa can keep her space clean & tidy!! Selamat Tahun Baru ya!!

Watierman said...

Salam Hanim...jangan terkejut...mainan dari Along kecik2 dulu pun masih ada yang disimpan...even yg dapat dari McD..such as power Rangers punya set tu..boys Akak dah besar...simpan dalam kotak bawah katil dia orang...untuk anak2 dia org pulak nanti...Actually mainan dari zaman Abah dia org pun dah jadi milik dia org tau!!& The Library not just kat situ..dalam bilik tidur Akak ada lagi....we love reading so much!!
Happy New Year!!

Watierman said...

Salam E-Na...anak perempuan sorang Dik...Hubby Akak ...no komen...dia buat bila dia suka nak buat...Akak layan aje!!Itu mostly buku cerita anak2 & Hubby...sebab buku2 Akak dalam bilik tidur....satu rumah...ada saja rak buku...semua Mr Handyman yang buat..except mine ada satu Akak beli...selebihnya...dia bertukang!!

Watierman said...

Salam Maria....ikut mood dia juga Dik!

Watierman said...

Salam Anna....nak Babbie satu..try la ngorat Princess Reena kalau dapat..hahaha...fat chance slim hope!!

Watierman said...

Salam ibusinga...Salam kenal juga...orang kenit tu senang bela tak payah kasi makan...hahaha!!

Watierman said...

Salam Te....Bila nak datang tu???Akak terjah blog mummy Te tau!!
hehehe...Happy New Year to you too!

Watierman said...

Love..some kids tak suka dolls...Reena dah belikan dolls since a baby...infact...stuffed animals dia pun nak collect..& Hubby layan pulak tu..just that I have to put limitations for them...NO SPACE...umah ni kecik tau!!

Watierman said...

Sha....Dia tak collect Disney Princess la...tak suka..dia cuma collect Barbie, My Scense and Bratz..& Abah dgn Along dia layan!!Cubalah pujuk kalau dapat...hehehe!!

Watierman said...

Salam Ijan...selamat Tahun Baru JUga..Insyaallah..berkat doa semua...Amin!
Tak adelah hebat...just jimat belanja..nak beli readymade...hehehe!

Watierman said...

Salam Niesz..selamat tahun Baru...resepi kalau ada..Insyaallah Akak kongsi...tapi takut korang jemu asyik2 masak yang tahun lepassssss jugak!!!hehehe

Watierman said...

Salam Mummyseri...Selamat Tahun Baru....Itu Bukan koleksi Akak Dik...Itu yang Anak2 & sebahagian kecil Hubby punya..kalau Akak punya koleksi & Hubby ada kat dalam bilik tidur...jgn terkejut...penuh dinding bilik akak rak buku Dik!!

Watierman said...

Salam ItaJeff...Selamat tahun Baru...Moga Segala Yang kita Doa dan harapkan di makbulkan...Amin!!

Watierman said...

Salam Azrina....selamat Tahun Baru....semua tu bukan koleksi akak..mine kat bilik tidur...rak lain...those are my kids & Hubby punya!!!
Kalau Adiq minat dengan dolls you should know by now...sebab Reena kumpul sejak baby lagi...Hubby Akak rajin beli mainan untuk anak2...
My boys punya mainan....berkotak2...sekarang dah simpan bawah katil..untuk generasi seterusnya!!!hehehe luckyly dia orang ni cermat..tak rosakkan...sebab the deal was...kalau sengaja rosakkan..Abah tak akan beli mainan lagi...and they really care for their toys...!!Happy New Year ya!