Adakah ini satu Tabungan???

Friday, December 4, 2009

Sarapan Pagi & Lunch hari ni...enterframe...dinner semalam!!!

*.*

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.....

Kembali bersiaran setelah merehatkan badan yang semakin dimamah usia....ni.....dan kembali bersemangat dan ceria.....setelah rehat yang cukup....!!!U..lalala!!!

Wah dengan penuh semangat.....mula kan tugas...macam biasalah seawal jam 5 Akak dah bersilat kat dapur sempit Akak tu!!!Sebenarnya tak ada plan nak buat apa pagi ni.....janji dengan Along nak buat roti sosej.....masih tinggal janji.....bukan lupa....tapi belum datang angin kerajinan untuk menguli tepung......sebenarnya dalam kata lain...bertagak@bertangguh!!!

Kan dah bebel panjang pagi-pagi ni......

Jom layan aktiviti Akak pagi ni.....!!!!



















Kari Ayam ni request dari Along.......layan jerlah......







Yang baru enterframe tu.......dinner Akak dengan budak berdua tu.....alasan temankan Mama yang tak makan ayam.......suruh jer Along dengan ditemani adik-adiknya pergi beli burger dekat tepi Masjid....tak pernah beli...ni kira first time lah....3 biji.....RM10.00....kenyang & sangat sedap!!!!Kalah burger Mc D!!!!!

Along dengan Abahnya...tetap dengan makan nasi......!!! Rasanya Along tolong si Reena habiskan burger juga kot!!!

Okaylah......Akak nak mengemas bilik Akak yang sangat semak sekarang ni!!!!Jumpa lagi.....daaaaaaaaaa!!!




*.*

8 comments:

LOVE2COOK said...

Goshhhh! Ur Mee Goreng ala Mamak mengancam lorrrr! Terliur Love tengok! ;)

Wow, Hubby sll ada dua bekal erk? besnya dan beruntung dpt Wifey cam akak nih tau. So proud of U!

Yeah, actually burger dari stalls lagik sedap dari fastfood restaurants. Worth money spent! :)

Okey kak, U take care there! Love tak masak hari nih, waiting for Hubby balik dari course..kat KL jer! kekeke! ;)

Watierman said...

LoVE....Tq sudi jenguk Akak...mee goreng main campak2....malas nak rebus telur pecahkan jer kat dalam tu ala-ala mamak style la konon...tak pernah ada resepi pun!!!
But the burger memang best!!!Makan sebiji licin....selalu Akak tak habis tau...mesti bagi kat Hubby atau Anak2 habiskan....tapi semalam...menjilat bibir!!!You too take care okay!!!

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam kak....kari ayam satuuuu....

indahhouse said...

Salam kak watie,
wah! Mee goreng mamak! ada lg kak? hehe.
saya pun suka burger daging special... tapi, kat kawasan saya ni, tak jupe lg gerai yg sedap. Kdg2 tak rasa sos lada hitam pun...huhu

ieda said...

waaaaaaaaa kak .. sedapnya burger daging tuh ..

ermmm kalau kat umah ieda nieh menu semua simple utk pagi .. kena ajar anak2 ieda makan menu simple .. takut sgt .. sbb badan masing2 mcm di pam2 ... hehehhe

cuma hubby jerk sekeping ...

Watierman said...

Okay Siap Alimaz kan datang berdua..cukup ka minta satu jer!!!

Watierman said...

Nur...burger ni cukup rasanya..siap lada hitam yang sangat mewah...nyum2 rasa cam nak makan tiap2 hari..ngada-ngada tak!!!

Watierman said...

Ieda....Diet biar seimbang Dik sebab anak2 tengah membesar...jangan terkejut....anak2 Akak pun pernah besar berisi cam anak Ieda yang sulong..tapi semakin dewasa dia orang akan slim down sebab they wanted the figure...remaja lah katakan....!!!