Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, December 17, 2009

BINGKA UBI KAYU,,,,CUPCAKES...& TEMPAHAN CHOCOLATE CAKE.....!!

*.*

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Terlebih dahulu maaf sekali lagi kerana terlalulah sibuk sejak kebelakangan ni....jadi janganlah ada yang terasa hati kalau Akak tak selalu menjenguk atau pergi menyapa kalian....ini adalah kerana kekangan masa yang begitu terhad.....dan cuti sekolah pun sudah hampir ke penghujungnya...so Akak mahu lebih masa2 yang terluang untuk anak2.....

Walau bagaimanapun kehidupan Akak tetap berkisar dengan melayan makan minum anak-anak dan suami....dan juga hobby akak....serta menyiapkan tempahan yang ada....walaupun tak berapa sangat....untuk hari ni punya tempahan kek coklat ....baru jer siap sekejap tadi....nak tengok hasilnya....




sebelum dan selepas dihias.......




Sempat juga melayan permintaan anak-anak petang semalam dengan bermain-main dengan frosting......pada cuppies yang akak buat....
Buat chocolate cupcakes....dan hias dengan butter cream frosting....ni 1st time tau Akak buat.....lama dulu ada sekali....dah tak berapa ingat....apa yang akak buat pun....hehehe...Layan jerlah hasil keras tangan Akak yer!!!
































Well and untuk juadah sarapan pagi ni.....





























Ini Favourite Reena....tenggiri goreng....layan jer!!!







So...Akak nak mengemas mana yang semak-semak Akak buat kerja tadi....nak lipat kain .....dan sidai yang baru pulak....kan tempat sidai terhad.....

Oh ya...masa pergi Ipoh hari tu.....Akak ada beli satu novel baru...actually novel lama....but the title remind me of someone.....yang dekat di hati......








*.*

12 comments:

sharamli said...

k2..p sidai bju nuh..hu3..

ingatkan jane jgk td...

AzuanBudakPandai said...

cuti memang dah nak abes huhu

sI tEDI said...

aduhai kak.. menggelodak perut ni tgk gambar. ekekekekekekke

Precious said...

Selalu2 layan tengok gambar je. Sedih betul. Bila nak boleh betul2 merasa ni? Nak bingka ...

indahhouse said...

Salam kak watie,
huhu. sedapnya tengok bingka ubi tuh. mama saya slalu wat bingka ubi kayu dulu2, makan ngan santan pekat. cedapnya!

E-na Zarina said...

Salam kak...
nak tanya akak sapu butter/marjerin ke ape pd acuan kek choco kukus tu spy x lekat?tq

Anya said...

Yeahhhh.... CHOCOLATE cakes
my favorite :-)
It looks fantastic .....

jane said...

bonda....

bacalah buku tu...dan itulah anakanda...

;)

niesz said...

semue nyer sedap!pling niesz nk..kek coklat tu..yummy!!akak..nk kek tu..
meleleh da air liur ni..

Solehah said...

hi kak..salam maal hijrah..saya pun dah lama tak update blog kak..bz jugak..hehe..comel cupcakes tu..

salamdariborneo said...

salam maal hijrah kak,sedapnya nengok bingka ubi akak.

blogresipi.com said...

Salam Maal Hijrah Kak Watie... banyak nye menu nie... rambang mate aii yuu..heheh.. semua cedap-cedap. malam2 pon rasa lapar balik dah ni.