Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, December 16, 2009

Syukur Alhamdulillah....Jom Makan Mee Goreng USF!!

*.*

Assalamualaikum....dan kembali ceria di pagi ini.....

Syukur di atas segalanya kerana keadaan sudah makin pulih.....especially masalah kereta Hubby Akak tu .....walaupun Ah Chai ada memaklumkan ada sedikit leakage pada steering fluid.....kena inform Awie tentang hal tu....tapi masalah air-cond....dah pun di atasi....dan Hubby pergi kerja pun dah tak naik bas...lagi!

Bercakap tentang bas....ada satu insiden yang berlaku pagi semalam masa Hubby Akak nak ke pejabat.....Normally Hubby akan call Akak setibanya di pejabat....bukannya apa sekadar nak bagi tahu dia dah selamat sampai....Akak ni kan jenis yang risau memanjang....

Pagi semalam....jam 9:15 baru Akak terima panggilan dari Hubby....pelik juga....kenapa lambat sangat....tapi normally dia terlupa...sebab ada adhoc matters yang nak urgent attention...so settle tu dulu baru dia call. Akak memang jarang nak call dia sebab takut mengganggu kerja dia pulak! Yer lah dia kan kat pejabat...kita kat rumah....jadi Bos sendiri....dia pulak makan gaji...! Bila Akak tanya kenapa lambat benar dia call....Dia cakap ...baru jer sampai kat office ni!!!

Nak tahu apa jadi...??? Bas yang dia naik pagi semalam....tak masuk stesen bawah KOMTAR...just lalu kat tepi bangunan....masa bas tu berhenti turunkan penumpang dia tak turun. Then bas tu jalan terus pergi sampai Pulau Tikus & Gurney Plaza....tu last stop nya!!!....End up tinggal Hubby dengan driver bas aja....so dia tanya...kenapa tak masuk KOMTAR....driver tu kata...kan lalu tepi KOMTAR tadi....Di fahamkan bas tu berhenti rehat selama 20 minit sebelum meneruskan perjalanan balik ke KOMTAR...Hubby terpaksa call staff dia minta tolong pick him up di Gurney.....Satu Office ketawakan hal Hubby pergi lepak dengan driver bas Rapid di Gurney pagi semalam.....Itulah.. sebab selama ni tiap kali naik bas semuanya masuk kat bawah KOMTAR....

Apa-apa pun TERIMA KASIH BUAT SEMUA YANG TELAH MENDOAKAN DAN MEMBERI KATA-KATA SEMANGAT UNTUK Akak....! Akak telah menghabiskan masa seharian kelmarin....mendobi pakaian, mengemas bilik dan rumah.....tukar cadar....layan budak-budak ni....sampai ke malam...then temankan Hubby ....berjalan kaki ke kedai Ah Chai....dekat area PISA.....tak le jauh sangat dari rumah Akak....(Mimi....Sunshine Square lagi jauh kan???)

So pagi ni Akak masak simple dimple jer ....sebab ini jer juadah yang sempat di masak....



























Jom makan ....!!!




*.*

10 comments:

ieda said...

memang rasa nak makan punn kak .. dah huluq pinggan .. tapi akak x sambut punnn .. wakakkakakka

kak .. biasa dgr nasi grg USA .. nie mee grg USF lakk .. leh buatlah nieh

HaSue said...

hehe..lawak laa pulak kisah hb akak tuh..dapat ronda2 kawasan laa kejap ek.. sibbaik x jauh peginya.ehehe..
sedapnya mi goreng akak tuh..kalo sepinggan mesti x cukup

jane said...

mie goreng USF???
apa mknanya tu??huhu

bonda..bg resepi skali..hehe

salamdariborneo said...

kak watie,pandai akak bagi nama mee tu ye.hehe........

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam kak.

meleleh airliuq tengok mee goweng tu..


kak watie...kita ni sama jer kan..keta-keta-keta ....

semalam baru foreman amik keta hubby balik. dekat clutch ada pobem pastu aircond pon dah tak function..huhuhu...

LOVE2COOK said...

Hi KakWatie...sorry for the late visit! hehex!

Oh glad ur car is okey now! Hopefully it stays like that..:)

Aiks, itulah bas suddenly tak stop kat sana...kesian ur hubby! Luckily his mate gv him a lift!

KakWatie, about ur dishes...I have simple no words to say! Just feel like eating 'em! Especially ur fried mee!!!

Hehe...I've bought mee stocks too. Might cook it later today or tomorrow! :))

sharamli said...

alhamdulillah...

eh..da tu..suami akak sampai 0fis lewat la

AzuanBudakPandai said...

lapar je tgk makanan ni huhu

blogresipi.com said...

Alahai smpai macam tu pulak..takpe gak buleh lepaking kat gurney.heheh... akak, nk mee goreng usf gak.cedappp je nampak.ingat nasi goreng je ada usa. nanti ada meehoon ufo ape?hehhee

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya..cara akak amik pic tu cntik lah..mesti camera mahalkan kak..camera ape yer?boleh ke tau?