Adakah ini satu Tabungan???

Monday, December 21, 2009

Terlalu Sibuk....Tak sempat nak Update....Maaf yer!!!

*.*

Assalamualaikum dan Salam Maal Hijrah Buat Semua.....

Terlebih dahulu ampun dan maaf di awal tahun baru Hijrah ni.....sebab dah lama tak bersiaran...rasa macam dah lama sangat.....menjenguk pun tak sempat nak bagi salam.....Itu pun sekejap-sekejap.....maklum sajalah...di akhir-akhir cuti persekolahan....masih sibuk nak melayan permintaan anak-anak....nak makan itu ini....tambahan pula ni dah minggu-minggu akhir Along nak enjoy family gathering.....Lepas Xmast dah nak balik Bangi semula....tentu sunyi balik rumah ni....

Hujung minggu yang panjang....kami sekeluarga tak ke mana-mana cuma melayan kerenah anak-anak bermain online games, menonton DVD dan movie di Astro, main board games...keluar beli buku-buku sekolah Reena dan Nizam.....pergi pasar......most of the time....masak...makan minum...main.....bersantai dan beriadah di rumah aje!

Nak di ikutkan kerja rumah ni tak pernah-pernah habis.....ni pun curi-curi masa aje....sebab dah janji nak buat kek dan muffin dengan budak-budak tu....Infact....nak juga buatkan kek untuk Along....siap-siap since setiap kali Birthday dia...dia dah balik KL....so kali ni...biar buat awal sikit....sebab Birthday dia 5 hb Januari nanti.....dah nak masuk 20tahun anak bujang Akak yer!! Cadang nya Akak nak buat 4 sekali.....Along 5 hb Januari, Nizam 27hb Januari, Hubby 28hb Januari dan Wedding Anniversary yang ke 21....pada 15 Januari!!!Kalau buat kek sebiji....jimat 4 event dalam 1....adil tak....???Ini Akak yang contribute....kalau ada extra....dia orang nak contribute tu...suka hatilahkan!!

Entah jadi ke tidak tak tahu lah....tapi kalau jadipun...buat ....potong...sendiri juga yang makan...tak adalah nak buat majlis segala....tengah budget ni....nak buka sekolah....banyak nak pakai duit kan!!Sendiri kena ingat....belanja mesti berhemah...!!

Kali ni....Akak nak tepek semua juadah secara rawak....sepanjang Akak tak update beberapa hari ni....tapi ada jugak yang tak snap....gambar...terus ngap...dan selamat sejahtera...kenyang...syukur Alhamdulillah...antaranya..nasi goreng, cucur udang...ni siap kuah kacang lagi tau....tapi boleh cerita jer lah...bukti dah selamat!!!!

Layan jer lah apa yang ada ni.....

Kita mulakan dengan juadah pagi ni....dan bekal lunch hubby......then all the dishes during the weekend....tak ingat exact time dah....layan jer lah okay!!!


















































Ini sajalah paparan yang sempat Akak rakamkan......bagi para pengunjung yang sudi singgah di dapur sempit Akak ni.....terima kasih dan Akak sangat-sangat berbesar hati.....jangan serik....datang lagi yer!!!



*.*

19 comments:

LOVE2COOK said...

KakWatie!!! Wow, it's nothing like being with ur own family kan! :)

Uh, those cekodoks pulling my legs lor! Nyum nyum...suka cekodok! uish uish uish!

All ur other dishes as usual, no words to comment! hehex...makan jer terus! ahakz...

Whoa, happening yer bulan January nanti! heheh...

Akak tinggal dekat2 Komtar ker?

Dulu Love, Hubby n son pernah dtg ker Penang dua kali. We stayed over kat Sunway Hotel, Georgetown!

Kita jln2 Penang...mmg bes! :)

salamdariborneo said...

kak watieeeeeeeeeee,salam rindu gak.cekodok pisang mengancam tul la,buat saya terliur.

ain said...

wow...Jnauari nanti betul2 bulan istimewa utk kak tie sekeluarga!!! kena buat kek sebiji tp beso sbb nak put 4 events on the cake tu!!hehehe

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam kak...sama la kita...jan...ni besday che min...cuteri...dengan cewad....buat tiga sekali save skit....

AzuanBudakPandai said...

cekodok tu nampak sedap semacam je huhu

sharamli said...

masak makan minum p0n mesti penat kn...

hu3..
salam maal hijrah kak watie dan keluarga

sI tEDI said...

salam kak..

i pun bz ni hah.. dah tengah malam baru sempat jenguk!
ekekekeke

ieda said...

alah akak nieh .. sebuk2 punn mcm2 masakan akak buat haaaaaaa .. x sebuklah namanya tuh kak .. leh masak bagai nieh .. ish2 .. lapooor lah pulakkkk huhuhu

niesz said...

bnyk nyer celebration tuk bln januari je ek..kire permulaan taun yg best la kan..bukak2 taun baru jer da celebrate mcm2..4 sekali lak. tu..syok nyer kak..kak, besday niesz nnti nk kek ley..hehe..

Watierman said...

Love....Akak dekat Queensbay Mall, Komtar dari rumah akak 20 to 30 minutes jugak kalau jammed...Penang....terlalu semak sebab bandar kecik...kereta, motosikal, beca & basikal banyak sangat.....kalau chinese food...heavan lah....malay food tak banyak....more on nasi kandar...!!!

Watierman said...

Maria....cekodok jer tu....

Watierman said...

Ain....besar tak besar mana pun...kalau nak buat kek...tapi banyak kali....buat habis...buat habis....end up 4 biji juga lah...!!!

Watierman said...

Alimaz....sama-sama lah kita menyambut tarikh2 tersebut ....

Watierman said...

Anakanda Azuan....cekodok...rasa pisang jer lah!!!

Watierman said...

Salam Sha...lama tak datang sini...merajuk ke!!!!Salam Maal Hijrah juga untuk Sha....penat Dik...meh tolong!!!

Watierman said...

Tedi...TQ jenguk juga walaupun bz & dah tengah malam....Akak kuat ngantuk & tertido sekarang ni...faktor usia lot!!!

Watierman said...

Ieda...sibuk masak2 sampaitak sempat nak berblog....hihihi!!!

Watierman said...

Niesz...nak kek...boleh apa salahnya!!!....tiap2 tahun...awal tahun...sambut semua sekali...safe!!!

indahhouse said...

Salam kakak kita sorang ni.
Wah! anak kak watie dah 20 tahun ya?
dah lama kak watie dan suami mengikat kasih. Saya pun anniversary Januari. Sama la kita . hihi.
Takpe, kak...bagi kami pun, Disember memang bulan penuh cabaran. hihi.