Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, December 1, 2009

Nasi Lemak Sri Pandan.....

*.*

Assalam....bertemu lagi....

Gara-gara pandan nan seperdu....yang dibawa balik dari kampung beberapa hari yang lalu.....lepas breakfast...kena brunch pulak.....mana nak cukup tangan macam ni!!!

Tapi kalau beli tak cukup sebungkus sorang......masak seperiuk...ha puas hati.....
















Ada sesiapa berani nak tolong jaga anak2 Akak tak?????.....criteria....kuat makan....kuat main....pandai minta makanan yang mereka suka........Apa lah pulak untuk petang ni.....!!!




*.*

16 comments:

NuR said...

mcm mana kaler ijau..
blender pandan tu ke kak?
hukhuk..
nmpk sgt sy ni tak tau masak nak buh kaler2..

haha..

Watierman said...

Betul tu Nur..blend jer daun pandan tu....kalau nak lagi cantik drop setitik pewarna hijau...apple green...baunya semerbak....masa nasi tu tengah mengelegak!!Nur bau tak???

PUTERA2PUTERI said...

akakkkkkkkkkkk...mai la sepinggan nasi lemak ijau tu...sedap tu...patut la ieta ada ter bau pg td...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

aduhai....ni nak jadi anak angkat akak ni...hihihi

syoknya nasi lemak tu.. nyam2

eiza in the house.. said...

akak...
leh jaga kita tak?..
kita pun kuat makan, kuat main, suka buat permintaan pasal makan..
boley ekk kak..

nanti akak htr form kat kita ekk..kita nak isi..hehe

Anya said...

It looks always yummiee....
on your blog :-)
I hope you have a wonderful day
(@^.^@)

Solehah said...

hehe..akak korek seperdu terus..huhu

sI tEDI said...

emaknya pandai masak.. he he he

umi_e said...

salam watie... lama kak e tak jalan2 kat sini...

Watierman said...

Salam Ieta...bau nasi sampai ke sana..dah kira bagus lah tu....jgn bau lain dah!@!!

Watierman said...

Sue...nak jadi anak angkat...pun boleh...larat ke nak tolong bela adik2 angkat yang kuat makan ni!!!

Watierman said...

Ieza....boleh2...eh borang tak ambik lagi ker...cuba tanya Sue...dia ada ambik lebih tak???

Watierman said...

Hi Anya Tq for dropping by...glad you like the pic...hope you will get to taste it ....one day!!!

Watierman said...

Solehah...bukan akak yang korek la..mak mertua....just that kali ni dia lupa bekalkan dua tiga pelepah daun pisang...kalau tak siap makan nasi lemak bungkus daun pisang lah!!!Mengada sungguh kan!!!

Watierman said...

Tedi..meh akak betuikan sikit statement tu...bukan pandai.....kena masak...kalau tak...dia orang kelaparan...akak jugak yg susah...masuk paper...biar anak2 kelaparan!!!Tedi nak tolong bela..kan!!

Watierman said...

Salam Kak E....TQ sudi jalan kat sini...Watie pun lama tak ke rumah kak e...tak baik kan...sampai kakak2 kena jenguk adik dulu...maaf yer kak!!!