Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, December 2, 2009

Cucur Udang......& Menu Dinner Semalam...!

*.*

Assalamualaikum...& Salam Sejahtera semua.....

Dah tengah-tengah minggu ni....stok barangan dah menyusut baik punya....!!!Tambahan ramai kat rumah cuti-cuti sekolah ni.....asyik mengatur menu jer....tapi budak2 ni tak tahu....Mama dengan Abah dia orang tak sempat nak pergi shopping......sejak balik raya....tiap-tiap hari hujan sebelah petang & malam......nak keluar rumah pun jadi malas!!!

Nasib baik....stok tepung banyak.....just that....stok udang jer kurang....jadi....demi menjimatkan penggunaannya...seekor udang..kerat 3...heehee....nak buat cucur jer....alas perut pagi-pagi....ni!!Lauk bekalan pun tinggal anak bawal.....so ....buat sambal tumis telur pecah jer lah....mengiringi juadah lunch Hubby!

Layan jer lah gambar-gambar menu ulangan kat dapur sempit Akak ni yer.....sebab ni jer yang termampu .....& yang sempat Akak sediakan!!!























Menu dinner semalam yang simple dimple......nasi goreng...









*.*

12 comments:

Shahrin said...

cucur udang makan ngan kuah laksa... sedap... biasa cuba tak??? tp cucur udang kena garing

dayang_jack said...

sedap2 menu akak...cucur udg tu yang x tahan nengok..hehe

Watierman said...

Salam Shahrin...dah pernah try dah..akak dibesarkan oleh arwah nenek...bukan setakat tabur dalam laksa....potong2 roti tempek atay peknga...makan dengan kuah laksa pun pernah tau!!!Bab cucur garing memanglah..Hubby Akak kalau jenis cucur yang letak telur tak suka..lembut....biar krup...krap...baru kick!!!

Watierman said...

Salam Dayang...TQ sudi jenguk Akak...apa lah yg sedapnya...Akak pun masih belajar dengan Dayang...malu pulak Sifu jenguk dapur sempit Akak!!!

niesz said...

salam kak..niesz br je mkn cucur ari tu..mak niesz masak..hihi..tp x cukup..mak niesz masak ckit je coz tepung x bnyk..tp x pe la kan..lpas ni niesz nk blajar wat cucur sendiri plak la..

Watierman said...

Salam Niesz...its about time dah tu belajar wat cucur sendiri....dah tak lama dah tu..nanti nak kena jemput Akak....nak jemput ke tak ni....sekarang kan musim kenduri segala....!!!Hihi...kalau ikut budak2 ni..triap2 hari cucur udang pun tak pe!!

Sheila said...

salam kak yelah mkn gan kuah laksa mmg best ..or kuah kacang..dah lama pulak x makn..nak cikit

Watierman said...

Sheila....yer ke dah lama tak makan...maksud Sheila cucur lah ni...sebab akak lak dok teringin mee telor kat dapur Sheila..hihihi!!

ieda said...

salam kak ..

simple aper kak .. sedapp giler dah tk nieh .. lebih2 sambal tumis telur pecah tuh .. heheh nieh kena buat nieh ...

ashik makan daging jerk .. hehehe

Watierman said...

Salam Ieda..simple sebab main campak2 le Dik ooi!!!Kat rumah tak de daging....tak de stok yg banyak...limited choices le!!

sI tEDI said...

comel je cucur tu

Watierman said...

Secomel jari jemari tuannya...boleh caya ka!!!