Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, December 1, 2009

Serawa Pisang...Minum Petang!!!

*.*

Assalamualaikum...kerap pulak bersiaran hari ni.....sebab ada jer juadah nak ditempek.....walaupun tak seberapa.....namun bahan bukti ....jangan nanti ada lak Anak2 Akak yang cakap tak pernah pun makan....benda tu....tak pernah merasa pun juadah ni.....

Si kecik.....Reena memang suka dengan serawa pisang....fikir2 nak buat apa untuk petang ni...ingat nak buat cupcakes..sebab tadi tengok kat Blog Kak Intan....tapi kurang pulak sambutan....bila sebut jer serawa pisang.....melompat-lompat....suruh Akak cepat pergi buatkan....








Ada setengah tempat panggil pengat pisang.....rasanya tetap sama....cuma nama jer berbeza....!!!



Dah lega satu hal.....bab minum petang.......macam tulah bila cuti sekolah....!!!!





*.*



8 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

huisshh shedapnye.....

Rina yang ni pon suka pisang gak kak...

tak kira apa jenis pisang ..
nangka, abu, nipah, sematu, tanduk, lang, raja, 44 hari, lemak manis, awak, rastali, berangan, montel...sumer bezz...

ingat lagi 3kali pregnancy..setiap 2 kali sehari makan seikat pisang berangan..hehehe..


btw> keta hubby still at workshop kak..jd xde kaki nak gerak ke Pej Pos.. tunggu eh kak..

Watierman said...

Kesiannya Reen....akak ingat dah siap keta tu....nasib baik ada sebuah lagi kan...tak perlu risau kan hal pej. pos tu....Akak pulak masa ngandungkan anak lelaki jer makan pisang mentah..kalau biasa2 tu tak lalu lak makan pisang mentah...masa ngandung anak dara teringin nak makan buah nona..hihi!

Solehah said...

first time tgk serawa pisang..yg biasa tengok nangka ngan durian..

kak, nak tanya akak ada buat cup cakes x?

sI tEDI said...

yup! pengat pisang!! betul!! ekekekeke

blogresipi.com said...

Salam Kak Watie,
Kite pun panggil pengat pisang jugak. Tapi rasa sama kan...tetap best. :)

Akak, kite tukar alamat dah. Nie alamat rumah baru ye..:

http://blogresipi.com

nanti boleh akak update kat blog akak yer. mekasih :)

Watierman said...

Salam Solehah...yer ke 1st time tengok serawa pisang....ni yg selalu buat...sebab yg dua disebutkan Akak tak makan!!!ada bau.....memang tak makan!!!

Watierman said...

Tedi....suka makan pengat pisang juga ke????

Watierman said...

Salam Ijan....Akak dari semalam cuba masuk rumah baru Ijan tak dapat-dapat..nanti Akak cuba lagi yer!!