Adakah ini satu Tabungan???

Friday, January 8, 2010

.....lambat 20 minit...berpeluh ketiak!!!

*.*

Assalamualaikum......and Good Morning....


La...kenapa pulak tutup hidung ni??? Akak dah mandilah.....tak kan lah tak mandi lagi time2 cenggini....(boleh caya ka???) Eh percayalah.........!!!(irama lagu Tok Siti ya...)

Gara-gara...tangan ngantuk Akak yang mamun pagi...pagi, pergi snooze kan alarm.....bukan sekali...malahan 2 atau 3 kali...tu yang sepatutnya bangun tepat jam 5 dah lewat lebih dari 20 minit tau!!! Berpeluh ketiak jugak dibuatnya....mana idaknya....tangan ada dua aja....breakfast kena siap jam 6 pagi....tak masuk menanak nasi, dan lauk pauk bekal Hubby Akak lagi....!!!

Ha lain kali....bermalas-malas lagi....!Dah la masa tu....kepala otak ni masih ligat berfikir...nak buat apa pagi ni....tak kan nasi goreng lagi erk??? Nasi semalam banyak lagi...sebab tak di makan....hanya Hubby jer makan nasi...yang lain semua makan pasta.....

Teringat pulak pisang emas kat peti Doraemon tu yg dah hitam2 kulitnya...tapi isi kat dalam cun lagi....pisang kalau simpan dalam peti ais okay....cuma rupa parasnya aje Dayang Senandung....tapi isi kat dalam.....bak Bidadari...ke Puteri Bunian?...Teringat pulak mengintai blog Mcsue Tomei.....yang buat cokodok guna resepi Akak semalam....kalau nak ngintai pergi sini.......so .....lenyek jer lah pisang untuk pagi ni....yang lain2 tu.....stock clearance....dari peti sejuk beku tu lah!!!















Maka.....untuk tengahari....lauk pauk Akak dah ada ni...ha....cuma tinggal nak goreng nasi...jer....sebab ada lebih banyak nasi semalam....sayang pulak....!!











Okaylah.....yang nak join Akak sarapan...cepat....Boat ni dah tak nak tunggu lama-lama....nak gi cruise dah ni.....Jom join sekali!!!

Psst!!! Kalau ada yang nak petua buat cekodok ni....klik di sini Akak dah pernah ajar dulu!







*.*

23 comments:

indahhouse said...

Salam kak watie,
Nak itut boat cruise jugak! Sambil ngap-ngap jemput2 pisang yang bolat2 tuh! Suka tengok...kiki.
Ciannya akak. Takpe, Allah nak bagi kak watie sambung rehat kejap tuh. ;)

♥LOVE2COOK♥ said...

Sedapnya cekodok!!! I likeeee...:) Nak chop 6 bijik! Ada lagi tak kak?

[s][u][e][h][a][n][n] said...

cekodok kita x bolat2 la cam akak buat..comel...kita buat cekodok kemek hahahahhahaha

zai@umiaiman said...

sedapnyer kak

Sheila said...

salam dtg singah lapar negok sekodok pisang ni dah lah kat cini hujan lebat time pg2 ni...mkn pnas 2 best kena gan milo o ..

sI tEDI said...

betul tu kak..
day akalau lewat 5 minit pun dah rasa macam gelabah. sbb dah lari sket step nak bersiap tu

Sue @ Nenie said...

Salam kak..

Haaaa..itu dia, dalam duk lewat 20 min pun, comei² cekodok pisang nya..Bulat elokkkkk jeeeee...geram nengok...

CikMin said...

slm kak watie..hari2 mmg buat bekal tuk hubby eh...alhamdulillah..moga bertambah kekal bahagia...

sharamli said...

akak..naseb baek 2o minit je..tringt lgik dulu time kecik2..satu umah bgun lewat.nak dkt k0l 7...sian mak..
kena kalut2...

MamaFaMi said...

Kita pun sama gak fe'elnya.. jam loceng berbunyi, kita snooze kan. Ntah berapa kali sampailah dah terlewat, baru nak melompat! Ni jam, in order to avoid that from happening, kita letak jam tu jauh jauh. So nak tak nak, kita kena bangun dan offkan alarm dari terus memekak! Hahaha...

p/s : Ulas komen di blog Ummi..
Ohhh mama ni termasuk kategori geng veteran eh? Kalau cam tu, Watie pun samalah veterannya yek sebab kita sebaya.. hehehehe... jangan mare!

Watierman said...

Nur....best tak makan cekodok sambil cruising...hehehe...
Puas tidor hari ni...hehehe!Biar ketiak berpeluh sikit!

Watierman said...

Alahai 6 biji jer LOVE...tak sempat naik onboard dah habis!!

Watierman said...

Suehann kalau rajin lompat ke Mcsue tomei atau godek2 resepi kat blog Akak..siap ada gambar bancuhan cekodok tu lagi...Akak dah pernah ajar dulu!!

Watierman said...

Zai...belum rasa dah kata sedap....hehehe!

Watierman said...

Salam Shiela...kalau hujan lebat...tarik selimut lagi sedap!!!

Watierman said...

Tedi...5 minit pun kalut...bayangkan lebih 20 minit.....terketar2 nak kopek bawang!!

Watierman said...

Sue@Nenie...dah dok buat selalu..lama2 terbiasa dah kot...siapa2 pun cam tu lah...Practice makes perfect!

Watierman said...

Cik Min...Hubby tak suka makan kat luar...dia tak pandai makan nasi kandar hari2...sekali sekala tak pe lah!!Tu la pasal!Insyaallah...Amin!

Watierman said...

Sha...pernah jugak jadi cam tu...tambah kesian kalau bulan puasa!!

Watierman said...

MamaFami...ada juga waktu buat macam tu..entah kadang2 terbawa letak sebelah end table tu!

Eh...yer la tu...Watie maksudkan kita yg bertiga kat bawah ampian Ummi la tu...Watie lak kebetulan lalu....tahu...memang kita seangkatan jer...silap2 Watie lagi vet...hehe..Mama jgn ambil hati yer gurau2!

MamaFaMi said...

Hihihi tak amek hati pun. Makan hati adalah... tapi hati ayam. Hati lembu tak sedap. Hahaha... Agak kalau kita bertiga bermesyuarat bawah ampaian Ummi tu, by the time habis bermesyuarat, kain baju pun dah leh angkat dan lipat! Hahaha...
I think kan Watie, kita ni lebih kurang je, coz mama pun Gemini gak. Ahaks...

Solehah said...

comelnya cekodok kak watie..comel ja bulat2..

blogresipi.com said...

Salam kak watie,
Awal ye akak bangun siapkan sarapan... kite datang lewat musti cekodok tuh dh abess..huhuhu