Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, January 6, 2010

Hari ni....macam hari yang lain juga....

*.*

Assalamualaikum dan salam sejahtera.....

Well Terima kasih semua yang sudi mengucapkan selamat Hari Lahir untuk Along semalam ya.....tersentuh betul Akak.....

Okaylah....here is another day of my life...Syukur kehadrat Ilahi kerana Akak masih menghirup udaranya di pagi ini ....dan kehidupan ini masih diteruskan seadanya....

Sarapan pagi pun simple jer...sebab ini yang anak2 suka....dan lagi stok pun dah semakin menyusut....

Layan jer lah...juadah hari ni ya...nothing special menu harian Akak yang biasa je...tapi kena dengan citarasa ahli keluarga ni lah!!!




















Dan juadah untuk lunch hari ni...masih ada sedikit lagi left over gulai udang semalam....and tambahan ikan goreng dan sambal ikan ni....













*.*

14 comments:

indahhouse said...

Salam kak watie,
Hu, dah lama neh, tak menyambal ikan. Saya suka...sangat ikan bersambal, tapi versi manis skit. ahak. orang pantai timur,kan? gulp! laparnya...

Watierman said...

Salam Nur....Akak pun dah kehabisan stok ni....apa yang ada dalam peti jer jadi habuan...sempat lah harapnya sampai weekend baru nak beli stok baru....Akak pun suka pedas2 manis gitu...

salamdariborneo said...

kak watie....
kalau abang long nengok sosej tu,confirm suh buat juga.hantu sosej kata kan..

zai@umiaiman said...

simple tp meyelerakan

HaSue said...

Rajinnya reena buat bekal sendiri..ringan sikit kerja mama kan..hehe..

sharamli said...

akak...0rg xmkn lgik...lap0 tp xd0k selera nak mkn..la0k sama jah kat kafe..

ni gamb0 ni je la...da kenyang

Watierman said...

Salam Maria..akak pun pelik apalah yg budak2 nisedapkan sgt sosej tu erk!

Watierman said...

Salam Zai...simple & masih berselera tu bagus...takut jemu sebab hilang selera lah pulak!! Kerap sgt keluar menu sama jer!

Watierman said...

Lega Sue...dia memang dah boleh uruskan banyak benda sendiri...ringan banyak lah Mama dia!!

Watierman said...

Sian Nya Sha...kalau dekat2...nak je Akak ajak Sha makan kat sini tapi lauk pauk akak pun lebih kurang cam kat cafe tu jugak...asyik2 ulang yg itu jer!!

LOVE2COOK said...

Hi KakWatie!!! Uh, Love suke roti with sausage! nyum nyum...:)

That Sambal and fried Tenggiri..adeyyy! boleh buat orang terliur tau! huhu..want that some too ;)

Love brought some pudding for akak! Shall we exchange...kekee ;)

sI tEDI said...

nak makan x boleh.
nak amek bau x boleh
tgk je lah

blogresipi.com said...

Sambal ikan tu sedap kalau gaul2 dengan nasi... kite sukeee :D psst, kak watie, kite dah email kat akak pasal kek tue :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

seronok je tengok akak masak utk family.

Rajinnya Reena tolong mama dia...