Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, January 5, 2010

Happy Birthday.....Along...It's Been 20 Years....my oh my!!

*.*

Assalamualaikum.....and Salam Sejahtera.....

This special entry is for my beloved son who just turn 20 today...!!! And this is why....I have been so emotional today....especially this morning while I am alone at home....

So you know how your mum is right.....ya...ya...you know me better......!! Sikit nangis...banyak pun nangis....Abah cakap kasar lagi lah tak boleh....korang terjerit pun Mama dah terasa....nak buat macam mana kan...!Today...is your special day...yet you are far away from all of us.....lagi lah Mama sedih!

What I did this morning......digging the old boxes....searching for old photos....and manage to keep myself busy....and at the same time semakkan bilik .....scanning some photos.....and these photos are my favourites...and I want to share them with you.....





















































No cakes....no presents......as what we have discussed before......but...you know....what's coming....if what is plan......tak ada halangan.....apa-apa...Insyaallah.......you will just have to come back for the Semester Break...okay!

Mama & Abah both love you so much.....and remember....you will always be my baby....no matter how old you get........

Semoga pada usia 20 tahun ini menjadikan Along insan & anak yang lebih soleh lagi, lebih taat & patuh pada Allah & menghormati yang tua....berjaya dalam hidup....mendapat keberkatan dalam segala usaha.....ingat....bersusah-susah dahulu...bersenang-senang kemudian.....so work hard dear....we will always pray for your success & future undertakings!!



*.*

37 comments:

[s][u][e][h][a][n][n] said...

owh heppy besday along..moga jadi anak yang soleh :)

handsome anak akak nih hihihi :)

baincardin said...

Happy Birthday! Semoga segalanya terbaik utk kebahagiaan dunia akhirat, amin.....^_^

LOVE2COOK said...

Happy 20th Birthday To Along! Wish U lots n lots of success and happiness in life! ;)

KakWatie, feel so sad thinking of U right now...be strong dear. :)

Treat and Trick said...

Salam Watie...cute nya gambar2 baby tu...Selamat ulang tahun Along semoga berjaya hendaknya...

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam..
Happy birthday to Along, semoga menjadi anak yg soleh, cemerlang di dunia dan akhirat, amin.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam Kak Watie ;

"Happy Birthday Along !"

saya turut terharu baca kata-kata akak tu.

kita sama-sama berdoa agar Along menjadi insan & anak yang berguna pada Agama, Ibubapa, Bangsa dan Negara.


** gambar masa Along bb tu kat oversea kan kak ?

lemongrass said...

Happy Birthday Along. Dah ada anak teruna ye Kak Watie :-).Semoga menjadi kebanggaan Mama and Abah always and be blessed by the Almighty.

PUTERA2PUTERI said...

happy besday to u along.....wah dah besau no anak teruna akak tu....emcem lak tu...terbokonan la den.....to along semoga berjaya lam bidang yg diceburi dan semoga menjadi ank yg soleh.....amin....

ain said...

happy bday along. wahh..dh besar ye anak akak!!! semoga along jd anak yg soleh dan diberkati Allah hingga akhir hayat!!!

Softtouch [Hanim] said...

hepy birthday along..rase nak nangis bc ucapan kak watie tu tau...semoga along jd anak yg bijak pndai n soleh....xterbyg rasenye bila anak sy dah besar nnti..takut jer nk bg anak besarlah kak watie..kalu boleh nk dia jd budak kecik selamanya jer...

sharamli said...

epi befday al0ng...

eh..um0 kita sama la...


heee..xde la..akak tipu..

chekgu BaniHassim said...

happy bday..
seronok tgk anak2 mmbsr di depan mate...
semoga jadi anak yg baik...

indahhouse said...

Salam Along, Hepi 20th Birthday. Agaknya sama umur ngan adik bongsu Makcik neh.
Hihi. Saya dah jadi makcik. Ala, kak watie, saya dah jadi nenek pun. Anak abang tiri saya lebih tua dr saya. hihi.

Along, moga jadi anak yang soleh, berjasa pada orang tua. Jangan lupa dengar nasihat mak ayah yang dah banyak berkorban.
take care, ya kak... :)

salamdariborneo said...

happy besday to along,semoga along akan menjadi anak yang soleh.

sI tEDI said...

selamat hari lahir ALong!

Packy @ Mawar Merah said...

Kak Watie,
Hee...bestnyer anak dah besaq, tak lama lagi terima menantu pullok. Jgn syahdu2 yer...tapi as usual hati sorang ibu...amat mudah tersentuh...

Anya said...

Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday dear.... Along
Happy birthday to you
Yeahhhhhhh.........

Hugs
Kareltje =^.^=
Anya :-)

(My grils are 22 & 24 year ;)

Watierman said...

Salam Suehann...TQ...ya ke hencem...ikut Abah dia kot!!Mama dia tak elok...

Watierman said...

TQ Bain...Insyaallah...moga makbul doa tu...Amin!

Watierman said...

TQ LOVE...TQ for always being around and very comforting remarks ...its good for my old soul...yg sangat2 sensitip ni!!!

Watierman said...

TQ Trick & treat @ Palatable....TQ for the wishes...& for having stopping by at my blog....

Watierman said...

TQ ItaJeff....Amin....moga dimakbulkannya segala doa kalian....!

Watierman said...

TQ Azrina....Insyaaalah...Amin...segala doa tu....
Mana tahu tu kat oversea...Murfreesboro, Tennesse..45 minuts drive from Nashville...hehe...dia lahir kat sana pun....lepas study Hubby tak nak balik...we worked there sampai dia berumur 1 tahun 4 bulan...baru balik M'sia...Akak gi sana 1986...kawin Jan 15, 1989...dapat Along 1990...and balik May 1991.

Watierman said...

Salam Min....Wah...Min dah datang & tinggalkan wishes kat umah Akak terharu sungguh ni....orang jauh datang bertamu kat sini....tak sempat nak hidang apa2 erk...TQ ya Min for doa tu...Akak ni dah berusia Dik...dah kedut pun!!!

Watierman said...

Salam Ieta...Terima kasih untuk ucapan dan doa buat Along ya...berkonan yer....kalau untuk anak daro Ieta....Akak tak berani nak kata palah...sebab takut jadi cam Tok Ti & Datok K lak kan...& lagi bukan dah berkias-kias dgn Lyana ka???

Watierman said...

Salam Ain....ye lah..Akak pun dah tua...ni ha...TQ sudi wish untuk Along....yang Akak sedih...dah ada angka 2 tu kat depan...masa akak ada angka 4 pun akak tak sedih sangat...nape erk!!

Watierman said...

Salam Hanim....TQ untuk ucapan tu...yg sedih tu bukannya apa...dia dah 20...tak lama dah nak ada rumah tangga sendiri....once they step out dari umah kita...they are a step closer to having their own home...huhuhu...macam lagu anak ayam turun sepuluh...end up tinggal reban kosong jer!!!

Watierman said...

Salam & TQ Kak Sha....sebaya yer....dah agak dah.....nak juga tu....

Watierman said...

Salam & TQ Cekgu BH...sekarang dah tak de depan mata tu yang Akak sedih tu.....bagi seorang ibu....anak2 tetap baby mereka sampai bila2...

Watierman said...

Salam Nur...Nur masih muda....Akak ni...dah meniti senja....TQ sudi beri ucapan buat Along...anak2 akak jarak umur tu agak jauh...beza dengan 2nd one 3 tahun...Nizam akan jadi 17 dan antara Nizam & Reena ada gap 5 years...so 20, 17 & 12...Kalau ada rezeki Nizam....next year sunyi lagi la rumah Akak...mana lah tahu kalau Reena pun ada rezeki juga...huhuhu...tambah syahdu lak!!!

Watierman said...

Salam Maria...TQ ya untuk wish tu...

Watierman said...

Tq juga Tedi...buat ucapan untuk Along tu ya!

Watierman said...

Salam Adik Mawar....TQ....ya dah besor anak2 Akak ni...what menantu....huhuhu...tu yang lagi sayu tu....huhuhu...

Watierman said...

Hello Anya...and Thank you for singing Happy Birthday to my eldest son....wow your girls are already 22 & 24....boy...are we that old....already???

ixal said...

thanks ma. love u too.
thanks for the wish everyone =)

Ummi said...

Happy Belated Birthday to Along..Moga kejayaan sentiasa mengiringi kehidupan Along di dunia dan akhirat...amiiinn...eh eh sama birthdate eh dgn abanglong Ummi tuh..hehee...aah ya la kan, Along Watie ni muda setahun jek..sama dgn Najwa la pulak...

blogresipi.com said...

Buat Along,
Selamat Hari Lahir... semoga Along mencapai lebih banyak kejayaan dalma hidup dan menjadi kebanggaan mama & abah...