Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, January 14, 2010

Maaf Pak...Ibu Telat lagi ni!!!

*.*

Assalamualaikum....dan salam ceria di pagi Khamis......

Waduh...waduh.....ibu telat lagi dong!!!....Mau salahkan siapa ni????.....Ngak apa-apa.....salah ibu sendiri ni!!.....Asyik sekali dong main tekan-tekan butang snooze......

Ha...tu la....pengaruh televisyen dah menular......banyak sangat tayang cerita Indonesia...walaupun Akak ni jarang mengadap TV....tapi sambil2 tu terdengar juga dialog-dialog yang ke udara.....di setiap saluran....bila budak2 tu tekan remote TV....

Kalau Reena....dia cuma ngadap ASTRO CERIA, HALLMARK,DISNEY,.....dan a few other cartoons channel for kids!Nizam prefer mengadap computer....dari mengadap TV! Kalau Akak sorang2 kat rumah...TV tu tidor......tak ada siapa nak kacau dia.....hehehe!

Semalam masa Hubby balik kerja....badan dia panas, demam.....Alahai.....kalau anak2 demam Akak senang je uruskan...sebab dia orang jenis senyap jer kalau tak sihat.....letih ...lemah.....kasi makan, minum....kasi ubat.....tidor je!Akak cuma pantau jer keadaan dia orang. Lain halnya kalau Hubby yang demam atau tak sihat!....Akak tak boleh jauhnya dari dia....sekejap dia ngadu sakit kepala...sekejap sakit kaki....sekejap sakit tangan.....lenguh habis satu badan.....Dia cuma batuk sikit....nasib baik tak pulak dapat running nose!Akak bagi dia Ponstan....hari ni dah okay!Cuma tekak jer masih belum pulih lagi!

Si Nizam pulak.....yang keletihan dengan aktiviti di sekolah....lepas makan dah nampak sangat nak terlelap....masa tu belum lagi pukul 10.00 malam. Akak minta tolong dia pergi ambilkan Reena kat tution pukul 10.00 dan lepas tu terus dia masuk tidur. Mana tidaknya....seharian di sekolah....dari pagi sampai petang.......

By the way "Tahniah" to both Nizam dan Reena....! Nizam telah dipilih oleh guru penasihat Kelab Pembimbing Rakan Sebaya sebagai Pengerusi untuk tahun ni. Reena pula telah dipilih sebagai Naib Pengerusi Kelab Pencegah Jenayah dan juga menjadi Setiausaha bagi Persatuan Tunas Putri.Moga peluang yang kalian dapat tu akan mengasah bakat kepimpinan dan menyerlahkan lagi testimonial di akhir persekolahan nanti!Mama & Abah akan terus mendokan !!


Emosi sekejap deh!!....Apa sarapan orang telat hari ini dong!!!.....Layan aja lah...Buk ya!





















By the way Hubby Akak yang demam request nak ikan cencaru "BARE BACK" cam kata MIMI Sg. Ara(Chik Mi)....sebab tekak dia rasa berselera makan ikan tu.....nasib baik dah ada yang sumbat sambal siap....tinggal nak goreng jer!!...Kiah....Hubby Kiah suruh masak peberet dia lagi ka hari ni???

Dan untuk layan selera anak-anak tengahari ni.....






Okaylah.......Ibu masih punya banyak kerjaan mau di beresssin..................Ibu pamitan duluan ya!!!Daaaaaa!!




*.*

10 comments:

kucingorengemok said...

tak best kan kak, mana² channel bukak pun cite indon... padahal banyak cite melayu zaman dulu² boleh tayang

indahhouse said...

salam kak watie,
waduh waduh, sibuk ya. capek dong, ibunya. tak mengapa telat kak, banyak kerja ibu watie perlu urusin...

kihkih.sape kata saya pun tak layan drama indon?
Moga Hubby kak cepat sihat.
Tahniah buat Nizam dan Reena ya. Moga mereka sukses. Moga kak gembira di samping keluarga tersayang. :)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sekali cakap indon la..hahhahahah

Softtouch [Hanim] said...

skali kak watie speaking indonlah...he he he

tahniah riena n niza...kecik2 dah ade bakat kepimpinan..bagus tu kak watie...

sharamli said...

c0ngret reena n nizam...jlnkan tugas yg sebaiknya...

:)

sI tEDI said...

ekekekekeke.. mabeles gak lauk2nye kak!

Rokiah Abdul Aziz said...

aktif ye anak-anak akak,wish of lluck to them.nampaknya hubby akak sama ngan hubby kiah,kalau demam paling susah jaga ada saja sakitnyer kat sini sinun....lauk org sakit pun sodap...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

masak asam tu mmg ku kepingin kak !..


telat tu apa kak ? ngelat ke ?


tahniah utk dua2 anak akak tu ye ..

blogresipi.com said...

hehehe.... penat kite bacain entri akak neh. mujur tak perlu copy paste masuk google translate. :D alahai hubby akak demam pulak ye..harap2 cepat2 la sembuh... sakit sana sini tu mesti la nak manja manjain dengan isteri kesayangan.hehehe. akak ni buat2 tak faham pulak ;)
To Reena & Nizam, congrats!!! keep up the good work. Memang bagus kalau bakat kepimpinan di asuh sejak dari sekolah :)

geraugebang said...

"Baby" besor kalau demam memang cam tuuu..kan. Tapi lauk untuk orang demam tu, sangatlah sedapnya. Kalau gerau demam pun, harus habis sebungkus tu.