Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, January 13, 2010

Ikan cencaru belah belakang.....intai sikit!

*.*

Assalamualaikum.....

Wah...ajak intai sikit macam nampak awek pakai kain belah belakang pulak!...Sekali...kalau terpandang dimaafkan...kalau dua kali pandang tu dah bahaya......cepat2 Istigfar.....Isk!..isk!...isk!! ajaran songsang apa lah pulak Akak bawa pepagi ni.....dah jangan dilayan sangat Akak kamu ni....kalau dilayan....alamat kalau tengah sidai kain bawah ampai...mahunya...hampir kering kain tu dibuatnya....naknya....musim sekarang ni...kat rumah akak ni....wah angin bertiup sepoi-sepoi bahasa gitu......cepat jer kain baju kering.....

Bagi adik2 & rakan taulan yang bawa mangkuk & bekas.....malahan ada yang minta Akak courierkan bubur kacang semalam tu......dah lah.....cukup2lah....sebab dah licin ya!! Periuk pun dah basuh...kering dah pun!!....Entah laris betoi sampai tak sempat jadi ais krim......mungkin sebab permintaan kan....bila kita layan...masa tu memang tekak budak2 tu nak kan apa yang diinginkan....dapat pulak tu...berselera sungguh dia orang makan....bukan setakat minum petang...jadi dessert lepas makan malam pulak......

Apa-apa pun...nanti Akak buatkan lagi ye.....Mimi....Ieta, Lyana.....Ijan Finland....Shiela.....Kiah Serdang....Sharamli....Shiela, Maria, Tedi, Gerau, Sue@Nenie Fik-Autoz, Sharinginfoz, Treat & Trick, Azrina....dan yang jauh dan di sekitar kawasan rumah Akak tu....janji....set appointment...dulu....takat bubur kacang tu apalah sangat.....sekejap jer Akak masakkan.....

Bila dah mula menaip....tak reti nak fullstop ke???...Dah...pagi ni...banyak lagi yg belum beres......Akak tempek jer sarapan pagi ni...& satu dish jer sempat prepare pagi ni untuk bekal Hubby....tapi favorite dia lah....Cuma kesiannya....selera dia pulak terjejas sikit sebab sakit tekak....harap2 okay sikit sebab Akak ada bekalkan satu tupperware air asam jawa tadi.....Semalam pun Akak dah kasi dia minum air asam....Suruh gi kilinik tak nak pulak....!








































Okay lah......ini jer paparan pagi ini.....jika ada liputan selanjutnya......kita kembali bersiaran nanti ya!........For the mean time...ada sesiapa yang nak temankan Akak makan nasi goreng????Kita tak mainlah makan sosej2 "ayam" tu.....!!!...Silalah...jangan malu-malu ......






*.*

10 comments:

salamdariborneo said...

salam kak,boleh saya temankan akak bf pagi ni?tapi kan kak hari ni berkenan dengan bekas yang letak nasi goreng la........

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam kak....saya tengah bf meehon goreng nih...mai la join...

TREAT AND TRICK said...

Watie...pagi2 dah tayang menu yang best ...kalau tak ada teman kak pun sudi temankan hehehe...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sedapnyer ikan cencaru tu....lama x makan..akak masak lebih x ?? huhuhuhu

Sue @ Nenie said...

Kih kih kih cam kenallll je sos cili paket kat roti itewwwww....

Kite pun suka simpan paket² cam gitu, bila nak berbekal senang nak bawa...

Rara said...

sume npk sdap2.. :)

sharamli said...

akak ni..penat je la0rg bwk mangk0k bes02...

nak maj0k......

ain said...

salam kak watie. lamanya tak jengah blog akak ni. rindu la!!! kita pun nak gak bubur kcg semlm tu!!!hihi

blogresipi.com said...

Kite mai nak tuntut bubur kacang nie.. yehaaaa!!! :D

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

yummy-yummy..tengok gambar jelah..

kemarin baru buat tp bakar kosong jer cencaru tu..nak cepat psal cili keras berdengkang..hehe..