Adakah ini satu Tabungan???

Monday, January 4, 2010

Hari Pertama Persekolahan...2010....!

*.*

Assalamualaikum dan Selamat pagi semua.....moga pagi ini lebih baik dari semalam okay!!

Sessi persekolahan dah bermula...para ibubapa dah kembali dengan jadual dan rutin harian masing-masing....anak-amak pula dengan penuh tekad & semangat yang dibekalkan oleh para ibubapa.....melangkah kembali ke alam persekolahan....Moga kalian belajar dengan tekun dan akan mencapai apa saja azam yang dipasang dengan kejayaan yang cemerlang.....Amin!

Dalam hidup Akak.....anak-anak adalah segala-galanya.....& Syukur Allah telah menganugerahkan tiga permata hati........moga perjalanan hidup kalian di rahmati Allah selalu dan segala yang dilalui dalam hidup dipermudahkan olehnya....Amin!!!

Untuk ke sekolah....perlu diberi makan pagi.....sarapan pagi ni biasa saja....supaya kejap perut tu....sebab dah dekat 2 bulan asyik makan, main dan tidur jer.....jadi Akak buatkan nasi goreng telur...tak ada fancy apa pun...janji kenyang!!!








Dan seperti kebiasaannya...Hubby Akak juga perlu dibekalkan.....dengan makanan untuk morning break dan lunch....














Dan untuk lunch nanti....Akak dah masak.....














Okaylah......masa untuk baca novel sekejap.....baru hari rasa .....sempat nak bersantai....dan rehatkan kaki...tangan...dan otot2 yang tegang.......jom relax!!




*.*

13 comments:

indahhouse said...

Salam kak watie,
Mula sibuk ngan anak-anak skolah kak?
hihi. tangan camana?
saya pun baru nak round ni. januari ni, baru kurang tekanan fzikal n mental. haha

Saya dah lapar tengok lauk pauk tu. teringin nak krup krap anak ikan bawal tu.

salamdariborneo said...

salam kak watie,baru hari ni akak boleh bersantai ye.tak pa kak demi family kan.

[s][u][e][h][a][n][n] said...

salam kak...wah2 siap leh baca novel lagi tu....ibu mithali cam tu la...anak2 yang utama :)

Watierman said...

Salam Nur...Salam Tahun Baru yer...moga Tahun ni lebih membawa kenerkatan dalam hidup kita semua...
Tangan..dah baik dah siap berparut jer lah!!
Ni jer yang ada...makanlah!!

Watierman said...

Salam Maria....bersantai sekejap...relaxkan otak yang sarat dua tiga hari ni....baru leg sikit....hehehe!

Watierman said...

Salam Suehann...dah mula balik dah....baca novel tu sebab dah bertimbun tak dibaca...abang kerap belikan...suruh baca...tapi wife dia...tak berkesempatan...ni dah ada novel baru keluar...tak terkejar nak membacanya...tu yg kena bagi masa sikit untuk novel tu!!

HaSue said...

salam kak...nak tumpang makan kat umah akak ni..bawal goreng tu sedap tuuu..nak tumpang baca novel skali.hehe

Solehah said...

anak2 lagi bertuah dapat mak mcm akak..siaht ke kak?

sI tEDI said...

kecuq air liur tgk gambo mmasakan akak memalam ni!

sharamli said...

akak..meh sini nak t0l0ng picitkan tgn ngn kaki...nanti upah mkn erk...hu3

cintaAnna said...

oh kakak ku cyg sudah mula sibuk di kala pagi hari menyiapkan bekalan anak2 ke sekolah...

AzuanBudakMemandai said...

bila anak mula sekolah..mesti mak bapak yg penat melayan huhu

blogresipi.com said...

Salam Kak Watie,
Dah mula sekolah, bertambah sibuk lah akak ye... Akak, kite nak tempah kek 2 biji. kek kukus hawflakes tu..nanti kite emailkan details ek :)