Adakah ini satu Tabungan???

Friday, January 8, 2010

Nak minum petang....tapi nak makan ...apa kes ni??

*.*

Assalamualaikum....& Selamat Petang...


La....petang-petang..bila ditanya nak minum apa? Sorang nak teh 'O" , sorang nak Nescafe....sambil kat mulut dok gonggong aiskrim Malaysia.....


Lepas dah buatkan air.....macam tak kena pulak tak hidangkan apa-apa!


Ni jer yang ada tau....jangan mintak lebih2...esok kita cari bahan2 untuk isi gerobok magic kita tu lagi!!!












Goreng kan kopok ni senyap jap budak2 tu...kasi dia orang cicah dengan cili sos!



Okaylah......jom kita tinjau perkembangan dua ekor yang kuat tidor tu......Siapa???

















Okaylah....Selamat Berhujung Minggu Semua!!!



*.*

16 comments:

indahhouse said...

Salam kak,
hihi. baru sebut nama akak tadi, terus naik update baru. kihkih.
gurau2 je, tau.
Saya punya yang oren asam boi ya kak?
skali ngan kopok lekor tu seketul dah la. nanti berebut ngan anak kak pulak. hihihihi ;)

Watierman said...

Padan le nak tersedak tadi...hehehe...ambik cepat...kalau lambat cuci apa yang patut tau!

[z@ck] said...

ais krim malaysia..
sedap oh

fik_autoz^^ said...

lama x mkn eskrem 10 sen ni cz x pegi kedai runcit kt umh..huhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.watie...emm sdpnya aiskrim mesia tue!!kt umah atie nie klu buat...pintu esbox tu mcm nk trcabut!asyik bukak ttp jer..tau la bdk2....

♥LOVE2COOK♥ said...

Uish!!! Love want 3 pcs pls! Oh no, pls don't disappoint me...came all the way for ur ice cream! kekeke ;)

Ish ish, time now moving like a snail la kak! Have to wait till 3pm 2moro to see my dear Hubby's face! Uwaaaaa!

Take care and have a great weekend dearie! :)

sharamli said...

akak..wat je sejenis air...hu3

sI tEDI said...

amboi tomei dan jello!!

Sue @ Nenie said...

Chopppp..mintak eskrem satu....

Alaaaaa...cat nya...geram nengok...

Rokiah Abdul Aziz said...

lama tak makan aiskrim m'sia ni....kecik2 dulu ni la aisnyer...nyaman je tekak tambah yg asam boi tu.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

nak kopok lekor sikit boleh?




psst :saya pinjam nama akak utk n3 saya hari ni.

Juwita Jamaludin said...

salam kak watie.. thank ingat saya selalu.. selalu datg blog saya..sayang akak...

Solehah said...

sedapnya eskrem kak watie..

Uncle Lee said...

Hello Watie, I love that kropok Leko. In fact I love all kropoks, especially kropok udangs.
Disini saya beli dari Thailand, but smetimes do get those from Malaysia.

Waaa, you kuchings look real comfy in their cute hideouts. You have dua kuchings?
You keep well and have a great weekend, Lee.

blogresipi.com said...

Kite nk aiskrim bubur kacang... nak dua nk bagi kat Mikael satu... tolong la ade lagi..tolonglaaa..hehehe

E-na Zarina said...

E-na nak yang bubur kacang 3 asam boi 2!!!! pos dgn fridge kecik skali ye kak! kikiki