Adakah ini satu Tabungan???

Monday, January 25, 2010

Alhamdulillah...Akak dah sihat!

*.*

Assalamualaikum...semua...& selamat sejahtera!

Alhamdulillah....syukur...Akak dan seisi keluarga semuanya dah sihat.....walaupun ada juga sikit lagi sisa batuk dan selsema.....!

Terima kasih lah atas segala doa dan ucapan dari kalian semua buat Akak sekeluarga....!

Bila Akak jatuh sakit kali ni....kebetulan pulak pada hari Ulangtahun Perkahwinan Akak yang ke 21 ....betul2 menguji sejauh mana kasih sayang kami berdua.....inilah hikmah di sebalik dugaan tersebut! Abanglah orang yang menguruskan segalanya sejak hari pertama Akak jatuh sakit....iaitu pada hari Jumaat lepas....dibantu oleh anak2 Akak! Nasib baik si Reena dah dibekalkan dengan ilmu memasak nasi dan serba sikit kerja dapur....jadi tentang memasak nasi.....dah jadi tanggung jawab Reena.....,mencuci pinggan dan mengemas mana yang patut menjadi kerja anak bujang Akak si Nizam.....pandai2lah korang bila Mama dah "knock out"!

Dah lama juga Akak tak semput.....dan dah agak lama juga Abang tak masuk dapur.....so kali ni...terpaksalah Abang panaskan balik "skill" memasak.....and I think he managed! Saja jer tu selama ni tak nak tunjuk bakat....sekali sekala Akak terbaring...pandai pulak dia melayan makan minum anak2! Dia masak tau!...sekali pun dia tak beli! Tapi tak adalah picture nak di jadikan bukti....sebab Akak pun antara sedar dan lena masa time makan2 tu....sebab kesan ubat!

Well....kalau ikut menaip...lama lagi nak duduk depan lappy ni...tapi Akak ada banyak sangat back log.....since minggu lepas Akak tak bangun kan!...Tambahan pulak I have 2 big days coming...macam tak sempat pulak nak plan and prepare.....!

Hari ni breakfast simple jer....half boiled eggs & fish sandwich!...bekal pun fish sandwich tu je lah....and for hubby's lunch...macam selalu jugak....sambal tumis udang.....nothing special....so layan jer lah picture tu yang ada...!!

























10 comments:

sI tEDI said...

Alhamdulillah akak dan beransur sihat..

sebbaik ada budak 2 ekor tu tolong2 tgkkan.. he he he

T care

salamdariborneo said...

salam kak watie,alhamdulillah dah sihat ye.selamat kembali mengganazzz...

Anya said...

Such a nice picture
from your cats :-)
All beauty's !!
Tomorrow I have birthday
I hope you will come meow..meow..
hugs cuddles
Kareltje =^.^=

[s][u][e][h][a][n][n] said...

syukur akak dah baik...untung de hubby n anak2 yang menolong..

pas ni akak jgn kjer kuat sgt..jage kesihatan :)

ain said...

Salam kak watie!! Alhamdulillah akak dah okay!! nasib ada abang yg terer gak bab2 dapur ni!!!

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi KakWatie...good to hear U r doing okey now! Love still recovering here..uwaaaa! :(

cintaAnna said...

Oh kakak...patut la lama tak keudara...

Alhamdulillah dah sehat...

Adik rindu....

sharamli said...

alhamdulillah...lepas ni bleh mas0k dap0r blik la akak

Ijan said...

Salam Kak Watie,
Alhamdulillah akak dah beransur sihat... lama jugak akak kena berehat tu... mujur ada anak2 dan hubby yang membantu... akak jaga diri baik2... banyak2 kan berehat ye...

geraugebang said...

Alhamdulillah akak dah sihat. Makan banyak-banyak biar cepat sihat ya. Kak, comelnya kucing tuuuu.