Adakah ini satu Tabungan???

Friday, January 29, 2010

AISYA SOFEA...."YANG SEBENARNYA"

*.*

Assalamualaikum

Kembali bersiaran....tapi kali ni Akak tak nak cakap pasal makan-makan...sebab tak ada yang menarik cuma menu2 ulang tayang yang biasa-biasa aje....sambal tumis.....ikan siakap goreng.....ala...yang selalu jadi tayangan umum tu lah!

Kali ni Akak just nak taipkan sinopsis novel dari salah seorang penulis yang Akak minati...antara koleksi novel Akak....yang terakhir Akak baca ...."Yang Sebenarnya"...dari Aisya Sofea...keluaran Alaf 21.


YANG SEBENARNYA
Pengarang : Aisya Sofea
Harga : RM 19.90
Halaman :512
ISBN : 978-983-124-474-6

Sinopsis :

TIDAK semua cinta itu berbalas. Inilah yang terjadi kepada Eddie.Akibat cintanya ditolak oleh Nazirah, sepupunya, dia nekad membawa diri ke London. Hatinya perlu dirawat. Kelukaan Eddie mendapat simpati daripada Nadhiya, adik Nazirah.Melalui kiriman e-mel dan YM, Nadhiya sentiasa meyakinkan Eddie bahawa cinta akan datang lagi. Namun, hati Eddie belum terbuka untuk mencari pengganti.

Seiring waktu berlalu... cinta Eddie semakin memekar. Dengan semangat baru, Eddie pulang bersama cinta untuk Nadhiya. Malangnya, kalimat keramat itu tidak terucap dari bibirnya, apatah lagi Nadhiya melayannya seperti seorang abang. Eddie jadi panasaran. Akibatnya, mereka sering bertelingkah tanpa sebab. Nadhiya memendam rasa...

lelaki itu seperti memusuhinya. Semuanya harus dirungkaikan. Eddie perlu berterus terang tentang perasaan sebenarnya. Dan Nadhiya pula mesti menyedari bahawa cinta baru Eddie adalah untuk dirinya!

Antara koleksi lain dalam simpanan Akak ialah:

Karya : Aisya Sofea

  1. JAUH
  2. JENDELA HATI
  3. KAU UNTUK KU
  4. SEHANGAT ASMARA
  5. GELORA JIWA
  6. ADAM & HAWA
  7. BUATMU KEKASIH
  8. SELAGI ADA DIA

Selagi Aisya Sofea mampu menarik minat Akak menghabiskan bacaan....Akak rasa....korang yang belum baca...apa kata....hujung minggu ni dapat kan senaskah....ada banyak yang kita dapat dari bacaan.....

Selamat Berhujung Minggu......

24 comments:

Precious said...

Wow ... novel! Best kalau dapat baca! Tapi masa mencemburui ku. Hihihiiii ... excuse, excuse! Tahu tak per!

Queen said...

dulu novel tebal macam tuh mengadapa dua hari habis lah...sekarang dah tak sempat.

u r my inspiration utk azam menyiapkan sarapan setiap hari. doaakan semangat nie takkan luntur..ekekeke

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam kak...ingat nak cari kat library la sat g.....yang sbenarnya kan...ok...selamat berhujung minggu....

Sue @ Nenie said...

Salam dah lama tinggalkan xtvt menatap novel ni..sejak tinggalkan bangku sek...

Sekarang dah beralih kepada koleksi masakan, keibubapaan yang tak abis² baca tu dan buku kanak², haaa yang ni tuk Sara dan Rina...

ain said...

sy pun suka bc novel...kdg2 dlm satu mggu tu sampai 2 3 novel sy beli. dan sy boleh habiskan 1 novel dlm 1 hari aje. ni pun ada 3 novel yg tgh 2ggu turn utk di baca. gilos kan..????

mummyseri said...

kak..kite pon sama dah lama tinggal xtvt baca novel..ada gak hasrat nak sambung balik..mgkin tunggu annak2 da besar..tak suka sambung2 baca kalo boleh nk abeskan terus x sabar nk tau cerita seterusnya..sbb tulah skrg ni mmg xde can lgsung kalo nk baca..:)..berdrama ngan anak2 ajelah..

Softtouch [Hanim] said...

sy suka sgt baca novel..masa bujang rajinlah beli tp skrg mcm xrajin sbb kekangan masa...he he he (alasan)yang tajuk2 novel yg kak watie bg tu mcm ada yg dah bc tapi xingat..sy suka sharifah abu salem n norhayati ibrahim punya novel.

Wanita Itu said...

mcm best ni kak..
baca sinopsis ajer dah meremang bulu roma hee..

sharamli said...

da lama da tinggal n0vel..time sk0lah dulu rajin bc..sekang p0n teringin nak baca..tp takut xleh tinggal kal0 start bc..hu3..

Anya said...

Lovely video :-)

Thanks for the birthday wishes
meow..meow..

Hugs
Kareltje =^.^=

[s][u][e][h][a][n][n] said...

huh nak kan cari karya aisya sofea ni..dah byk tinggal la...

Watierman, rmanbkr said...

Queen---hobby masing2 tak sama ada masa tapi you must have allocate for something else kot!

Watierman, rmanbkr said...

Queen- yg td Precious Queen jugak...oooya ka....kalau ikutkan masa memang sentiasa cemburu dengan kita..sebab hobby..kena jugak Akak curi2 masa tu...

I am...yer ka Akak kasi inspirasi...moga terus kita bersemangat mentadbir rumah tangga kita di awal pagi...hehe!

Watierman, rmanbkr said...

Alimaz...hrmm dah lama tak masuk library...sebab tu rumah akak pun dah almost a mini library dah!!Ada ke..keluaran terbaru kat library...dah baca aisya sofea..sehangat Asmara..antara yg best tau!

Watierman, rmanbkr said...

Sue@Nenie..Akak masih continue semua yang akak suka buat...cuma a bit slow...especially crochet dan cross stiching..tapi sempat gak turun kan ilmu pada Reena sekali sekala..!

Watierman, rmanbkr said...

Ain- Akak pun ada a few yag belum habis ni....memang gilos..tak kena penyakit ni tak tau la!hehe ada gang!

Watierman, rmanbkr said...

MummySeri...Akak pun tak suka baca sambung2 tapi ini jer yg mampu....tu yg ada hari membaca sampai pukul 2 pagi...tak boleh nak berhenti...hehehe!

Watierman, rmanbkr said...

Hanim...nanti bila lapang Akak tayang Sharifah Abu salem dan Norhayati Ibrahim punya koleksi pulak ya...banyak sangat...Akak collect semua ...jangan terkejut...latest Norhayati Akak dah baca..best..."Aku Bukan Billi Milligan" dan latest Sharifah Abu Salem..tgh baca..."Aku Cinta Dia".

Watierman, rmanbkr said...

Te..kalau ada masa baca lah ..best..!

Watierman, rmanbkr said...

Tak pe..nanti bila Sha dah mula kerja..mula balik...sekarang fokus untuk study dulu..takut bila dah mula baca..ketagihan pulak!!

Watierman, rmanbkr said...

Hi Anya...you are most welcome...hope Karelje is happy with the celebration!! You keep well dear!

Watierman, rmanbkr said...

Suehann- kalau nak..Akak boleh carikan yg second hand untuk Sue....tapi Sue kena bagi title apa yang Sue cari...if you don't mind 2nd hand books..Akak suka beli yang baru...masing2lah kan!Sebab Akak memang keep up dengan latest published dari authur2 yg Akak collect!

CikMin said...

salam k.watie...karya aisya sofea mmg bes..fauzaih ashari pun meletop..min ada sume koleksi dia..sharifah abu salem dan anis ayuni pun meletop..sume pun dah ada koleksi...ni tak pi jenguk lagi..koleksi apa yg ada...

Watierman, rmanbkr said...

Salam Min....so far Akak masih collect their latest pieces...Akak pun collect Fauziah Ashari, Anis Ayuni, Norhayati Berahim, Damya Hanna, Aina Emir,Sharifah Abu Salem, Ahadiat Akashah, Sabariah Araur, Rohani din, Shamsiah Md Nor, Sri Diah...tu yg dah macam kedai jual buku pulak rumah ni...hehehe!