Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, January 7, 2010

Apa nak masak untuk hari ni???Stok dah tak ado!

*.*

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Hrmmmmm betoi stok Akak dah ditahap kritikal....nak tunggu Sabtu jer baru nak gi beli barang2 dapur...so apa yang dimasak adalah sangat terhad....dan bergantung kepada stok yang ada.....

Hubby Akak suka sangat sambal ikan yang Akak buat semalam....so pagi ni kita kasi menu ulang tayang tu lagi....tapi dengan telur goreng aje yer...dan sedikit ikan bilis...untuk memeriahkan suasana yang agak suram....dengan stok yang terhad tu ya!Actually ikan bilis tu.....lebihan Akak buat nasi goreng pagi ni....

Si Reena nak nasi lemak hijau...tapi takut karang ngantuk lak kat Opis & sekolah....Akak minta postpone ....nanti hujung2 minggu ke baru kita masak ye Dik! Actually Hubby Akak yg tak tahan dengan masakan bersantan.....dia cepat ngantuk...tambahan kalau kena pulut....boleh tidur dua tiga jam...tak padan dengan makan ketupat sebiji jer!

Kita layan menu pagi ni jer ya...tengahari kita fikir nanti...sebab budak kecik tu tak suka sambal ikan....Nizam no hal....apa yang kita hidangkan dia makan jer....

























Si Nizam makan nasi goreng kat rumah....bawa sandwich butter tabur gula tu untuk bekal....dia masukkan dalam sandwich bag jer....tak suka bawa tupperware!





*.*

13 comments:

LOVE2COOK said...

Everything looking delicious there! Chop chop for Love! ;)

indahhouse said...

Salam kak watie,
Nak nasi goreng....!

Sue @ Nenie said...

Salam kak...

Sedapnya tengok nasi goreng merah tu..saya dah lama tak masak versi merah pasal Hubby suka mkn yg kaler putih..

Dulu pernah sekali derhaka, gi gak wat yang merah, at last kite je yang kena makan sorang².. hu hu hu

Watierman said...

Morning Love....ni jer yang ada....hehehe

Watierman said...

Salam Nur...nak juga ke...tak meriah la nasi akak tak banyak lauk Dik!

Watierman said...

Sue...Salam...Akak main campak2 jer..merah sebab letak cili hidup tu......ikut apa yang ada jer tu...!!!

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam kak...dalam2 stok terhad meriah jugak yer menu pagi nih....

Watierman said...

Salam Alimaz...itu pasal tepek gambar banyak2 nak cover bahan mentah yg tak cukup....gambar pun benda yg sama gak ...hehehe!

ain said...

so simple tp sgt menyelerakannnn!!!

niesz said...

sedap nye nasi goreng tu kak..da la niesz ngah lapar giler nie..dr pg td xmkn..ingt nk mkn lunch nnti..nk kak!hihi..akak mmg pndai masak..bile la niesz ley jd cam akak..

kak ina kl said...

salam watie..tak sama..fida tu kat utara tak silap perlis atau penang.sama baya dengan kita....
fida yang akak jumpa masih muda..duduk kat dubai.

kak ina kl said...

happy birthday buat along...merasa jugak ek dia duduk oversea.

blogresipi.com said...

SAmbal ikan hari hari pun tak pe kak..kite suke..hehee...macam la akak masak untuk kite pulak.kihkihkih... akak nk masak nasi lemak hujung minggu ni ek.. okes. pagi2 kite datang dengan orang teciiik ye..hehehe