Adakah ini satu Tabungan???

Friday, January 29, 2010

ICED BLENDED NESLO

*.*

Assalamualaikum

Melayan kerenah anak2 tambahan peringkat mencecah keremajaan memang menguji minda dan kecekalan hati.....Kalau orang tanya Akak...bila paling senang jaga anak-anak ni?.Akak akan jawab...masa baru lahir...especially masa tak pandai cakap apa-apa lagi....! Nak tahu kenapa? Sebab masa tu dia orang tak pandai menjawab...tak pandai buat apa-apa pun lagi.

Bila yang paling mencabar??? ooooo masa peringkat remaja.....dan seterusnya lah!!!....

Kenapa?...Kenapa apa? Eh banyak songel soal pulak ! Sebab Akak sedang mengalaminya....macam2 kerenah budak-budak ni....

Dah pandai demand lak tu...tengah kita bersenang lenang....kuak lentang depan TV....ada jer permintaan...."Mama kalau dapat hirup Iced Blended...nyaman tekak kan?..kan? " Tak sempat Akak nak menyelam sambil minum air...dah naik lemas tertelan air dah ni!!!Belum sempat buat kuak kupu2...dah kantoi!



Bahan:
  • 1 table spoon Milo
  • 1/2 table spoon cocoa powder (Van Houtan)
  • 1/2 teaspoon Nescafe
  • 11/2 table spoon sugar (gula)
  • 1/2 table spoon creamer (susu pekat manis)
  • 1 glass or more of ice cubes (ketulan ais kiub)
  • 1/2 a glass of warm water (air suam/panas)

Blend semua dalam blender.....then serve.......

Baru suasana kembali tenang seketika!



14 comments:

AzuanBudakMemandai said...

x penah lagi buat kat rumah nie huhu

sI tEDI said...

oOoOoo... leh wat!

adiks elalu buat air yougurt! he he he

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

saya buat ice blended kopi je kak...tp utk sendiri jek.. budak2 diharemmmkan..hehehe..


boley gak cuba ni..

dayang_jack said...

sedapnyaaaaa!!...feberet dyg ni...smlm pln nak buat tp x terbuat pulak....nak ngendeng sini jer lah....

ain said...

kak watieeee...nak segelas kakk!!! tgh kehausan ni. panas seh kat sini. berbahang!!!!

blogresipi.com said...

hehehe.. ye ke time kecik paling senang nk jaga anak2 ni kak watie? kite ni rasa cam tak sabar nk tunggu mikael besar je.ehehhe...

Watierman, rmanbkr said...

Azuan..nanti cuti sem..balik try buat kan untuk adik sekali..jgn suruh adik pulak!

Watierman, rmanbkr said...

Tedi...buat sebab kalau kat luar mahunya RM4.50 kot ke lebih!

Watierman, rmanbkr said...

Reen...Akak selalu buat ice blended mocha...ganti milo dgn Nescafe 3 in 1...try lah...terangkat!

Watierman, rmanbkr said...

DJ...boleh2 apa salahnya..blender tu tak pernah minta cuti lagi....bila2 tekan jer!!

Watierman, rmanbkr said...

Ain..boleh..kan ada tu..one for you one for me!

Watierman, rmanbkr said...

Ijan betoi....masa kecik ingatkan senang sikit bila dah besar....pokoknya..nothing is easy Dik ooi!!

hana said...

huhuhuuu ubi kayu sedapnyerrrrr! kita geram btol klu tgk akak wat iced blended! cedapppp jerk!!! segelas plssss! hehe

MamaFaMi said...

Can't agree more with what you've written regarding kerenah anak-anak tu. At times, kita tengah syok tergolek depan TV, time tu ler dia nak itu ini. But at times, semangat kita tengah berkobar tak hengat donia nak masak, dia leh kata... I'm not hungry... eeee geram gak! Hahaha...