Adakah ini satu Tabungan???

Monday, September 14, 2009

Juadah Berbuka Semalam...alahai Cendol!!!!

*.*


Hari Ahad.....masih lagi sibuk dengan menolong si Putri dengan folio science yang nak kena hantar sebelum raya...dia ni memang jenis yang nak hantar cepat-cepat....so untuk menghasilkan folio yang menepati citarasa mama...jadi mamalah yang kena pantau kerja dia!....End up mama kena cari bahan untuk di tampal kat dalam folio...the rset dia buat sendiri...habis buku2 lama mama kena semak nak dapatkan gambar yang menepati isi kandungan folio Si Putri!

Nak nya separuh hari jugak mengadap meja tulis dengan Reena. Sampai Mama tak sempat nak duduk baca blog....sepanjang hujung minggu ni....penatnya...Orang mesti ingat akak buat kuih raya....mana nya...langsir pun belum bertukar....nak kena tunggu Along juga jawabnya!
Justify Full
Menu apa semalam?.....ni ha....




Lupa pulak nak snap gambar close-up udang goreng kunyit ....request by Putri Reena tu...udang dia yang tolong kopekkan....jadilah...dah dapat membantu ....sikit-sikit....










bertemankan sambal kicap pun dah sedap......rasa tekak yang lapar lah!.....Apa-apa pun yang buat menu semalam masih di ingatan...cendol.....oh..nikmatnya!!! Selalu kurang sikit sambutan cendol kat rumah ni...tapi semalam....memang bestlah rasa cendol dengan santan...& air gula merah tu....ni mesti tekak berpuasa punya selera kan.....!!! Dan ada lebihan murtabak juga yang akak heat up....garing-garing...terasa dagingnya...pun makin sedap..huhuhu!

Sahur just goreng telur dadar lagi dan telur masin goreng berbawang....(lupa lak nak ambil gambar!).





*.*

7 comments:

Wanita Itu said...

kakak, cendol pun wat sendiri ker?

bestnyerrrrrrrrrrrrrr..

Anya said...

It looks all delicious :)
have a wonderful day ...

sI tEDI said...

walaupun ada perkataan cendol itu.. namun saya tetap gagahkan diri untuk melihat menunya,


ha ha ha

Eine Frau aus Botnang said...

Ya Allah kak Watie, hebat hebat menu kak Watie untuk berbuka! Terliur dibuatnya. Rasanya minggu akhir RAmadhan ni akak mesti sibuk buat persiapan raya kan? Apa Kuih wajib yang akak buat tetiap tahun?

Watierman said...

Salam te..nak makan apa pun buat sendiri kan lebih afdal....

Tq Anya..glad you like it!

Tedi...kalau hati dah suka..lautan api sanggup di renangi..Tq for your support!!!

Salam fasha...kuih wajib..mestilah maruku gunting@kuih gunting, choc. chips.....samprit....kek gula hanggus

blogresipi said...

Reena dah masuk dapur tolong mama masak ye... rajin anak dara kak watie nie.... kite sangat terliur tengok cendol akak tu tau!!!

Watierman said...

Oops Ijan....memang dah boleh masak nasi..periuk letrik dah anak dara tu akak ajar sejak awal tahun ....memang dia suka nak masak ..akak yang rasa tak payah dulu..anyway dah janji nak ajar dia next year after UPSR...cendol...jgn sekali-kali di minum ketika pantang..huhuhu...