Adakah ini satu Tabungan???

Monday, September 28, 2009

Hari Raya lebih bermakna buat mereka.....dengan kehadiran kita....!!

*.*

Hari Raya kali ni....akak bawa anak-anak melawat sedara mara yang lebih tua dari yang biasa akak lawati....antaranya Mak Akak di Perlis,Pak Ngah di Kulim, Tok Sedara & Mak & Bapak Sedara hubby Akak di Alor Setar.....walaupun hanya sempat ziarah mereka ni sekejap aje tapi penuh makna buat diri akak......dan jelas terpancar mereka sangat menghargai kunjungan ini....


Mari kita lihat siapa kah mereka.......





Ini ibu kandung akak yang sekarang ni dijaga oleh abang akak di Perlis.Masa tengahari raya pertama akak ke sana.....stay sampai lepas maghrib.



Ini pulak Pak Ngah akak yang sedang menderita sakit barah paru-paru.Dia dah tak sedar siapa yang datang ziarah dia pun sebab dah lali sangat dengan ubat yang dibekalkan oleh pihak hospital....since Hospital dah discharged kes dia.....!




Ini pulak nenek sedara hubby akak kat Alor Setar...dah nangis dah Tok Chom ni...ingat akak tak gi melawat dia raya ni...selalu raya pertama dah sampai...kali ni raya kedua...on the way nak balik baru pergi....Sian..dia!!



Dan ini pulak gambar bapa sedara hubby akak(abang Mil akak) & Mak Lang....Tok chom tu MIL Pak Lang ni lah...mak kepada mak lang tu!!!



Mestilah akak beraya dengan Parents-in-law dan mummy & mak tam akak....but to be fair...since akak lupa nak snap gambar mummy & maktam (walaupun dah dua kali balik!!!)...Akak tak letak gambar mereka....may be next time yer!!!





*.*

4 comments:

sI tEDI said...

kak.. mummy dengan ibu kandung ada pertalian ke?

mummy tu ibu angkat??

alahai.. tanya salah silah org pulak.

betul lah kakwatie.. macam sy kalau melawat nenek2 saudara mereka ni mmg seronok kalau terima tetamu.
pastu kita hulur dia sampul duit raya... sampai cium sampul tu dia punya excitednya walaupun beliau tahu bukan banyak pun yg kita bg.

tanda ingatan tu yg penting.

*kad raya sampai ari ni. terima kasih ye kak!

Watierman said...

Salam tedi...mak kandung akak tu mak sedara mummy akak...sebelah mak dia!!!

sI tEDI said...

kira mummy akak tu sepupu akak ke??

Watierman said...

Ye lah tedi...tapi akak tak nak tukar panggilan tu sebab dia dah bela akak dari umur 9 hari....& banyak masalah yang dah kami harungi...I just want her to be my real mummy .....!!!eventhough Akak panggil my real mum ...mak sekarang...but it doesn't change how I feel towards mummy & mak tam...They are my heart & soul!