Adakah ini satu Tabungan???

Monday, September 28, 2009

Entry Tertunggak....persiapan menjelang Aidil Fitri 2009

*.*

Salam semua...pastinya ada hutang kukis yang akak belum jelaskan....pada pengunjung yang sering tertanya-tanya...tengah buat kuih ker???Atau ada yang mungkin ingat akak dah siap tunjuk2...kukis kat kedai ker....Buat semua.....sejak berkahwin.....rasanya akak jarang sangat beli kukis untuk hari raya....mesti buat....tambahan...anak2 dah besar-besar....memang suka sangat nak mengukis.....

So ....akak nak tempek jer gambar-gambar untuk tatapan pengunjung blog akak ni....hasil kerjasama....kami anak beranak...di saat-saat akhir menjelangnya Syawal 2009.....jangan le gelak tengok kuih yang tak seberapa tu yer....apa-apa pun kami anak beranak enjoy buat kukis sama-sama!!!!































































*.*

8 comments:

sI tEDI said...

macam mak saya buat kuih sendiri.. sorang2.. kita balik keje dah bersusun dalam telap palstik. ekekekekke... macam2 fesyen kuih..

mak cakap semua main campak2. de nama kuih.. x de resepi. tapi rasa.. masyuk!! ekekekekeke...

kuih gunting tu mmg x pernah buat. tapi mak ua kuih jintan.. nak goreng kena gunting gak..

tak buat kuih tart kak?

Anya said...

You have a beautiful daughter :)
The food looks great
special the chocolate cake yummie..

Uncle Lee said...

Hi Watie, wow! Outstanding! A woman who not only can cook gourmet dishes but bake beautiful cakes like finding a diamond in the garden, ha ha.

And Watie, your daughter has really beautiful eyes...and 6 plain donuts, 2 ice coffee says she got it from her mother, *wink*.
Have a pleasant week, Watie....
psssst, ada lagi ke those lovely cakes? Ha ha, Lee.

Watierman said...

Salam tedi...dulu selalu buat sorang2...sekarang kena tunggu semua ada sebab they wanted their shares...kalau boleh nak declare..tu kuih dia orang...mama cuma tolong bakar aje!..rasa tak le sedap sangat..tapi kalau yg mak buatkan anak2 akan declare its the best...from mak sendiri!Kuih gunting tu ada resepi...akak bagi dulu kalau Tedi nak try...bukan susah pun!memang mak2 suka main campak2 agaknya...hahaha!

Watierman said...

hi Anya...wish you are here to taste it...but the cakes are all gone..I made those for my mother and parents in law...for the Hari Raya Celebration last week...She is the only daughter I have...my Little Angle...thanks for the compliments!

Watierman said...

Hi Lee...Jangan puji so much...you haven't taste it...I takut nak accept those compliments...sebab...its such an honour coming from the Ninja Sifu....hihihi...you always have sweet words coming ...I think we can sit for hours talking over ice offee and doughnuts...and a fresh bake chocolate cake will only take a few minutes to prepare...just stop by anytime!You have a nice day Lee!

sharamli said...

uish..ajin..heee.....

Eine Frau aus Botnang said...

Salam Kak Watie, seronok tengok Kak Watie and anak2 sama2 buat kuih! Alamak syahdu pulak, terkenang terus Fasha buat kuih hari tu dengan mak! take care Kak WAtie!