Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, September 8, 2009

Hujung Minggu....jenguk Mummy.. & Maktam

*.*


Salam semua...Akak sibuk lately yer...dah 18 Ramadhan...banyak yang nak di buat....kukis belum start yer...bagi yang dok terjerit-jerit kat shoutbox tu...belum sempat mengukis....dok kemas rumah luas sekangkang kera...yang tak habis-habis ni...huhuhu...Ada yang nak tolong ke...yang ada nak tolong...budak dua ekor ni jer...













Korang layan lah yer....akak nak sambung buat kerja lain lak...ada ni... tak de masakan special nak kongsi..sebab hari tu balik rumah mummy akak...makan adalah kari ayam...bawal goreng ...sayur taugeh goreng kicap...acar...daging kurma, kerang rebus...lupa snap pic lak!....kuih tako, agar-agar merah....
























Ini mummy akak yang baru balik dari terawih......inspection dapur yang bersepah...anak cucu terjah rumah dia...hahaha









Reena yang pandai sepahkan rumah Tok Mummy dia....




Ni gang dia dua beradik ni anak adik akak yang tinggal di belakang rumah Tok Mummy





Lewat malam tu...kami balik Penang.....dan juadah untuk sahur....cuma nasi goreng.....lalalala...orang malas!!!







*.*

14 comments:

MamaFaMi said...

Dasat aa, kucing pun ada banglo sendiri. Hehehe...

sI tEDI said...

wah!! elok je budak dua ekor tu berjiran.. derang selalu tukar2 tempat ke atau tetap penempatannya tu kakwatie? ekekek

Watierman said...

Salam MamaFami....la kemah tu masa akak kumpul points dari Friskies years back....sekarang dah tak makan Friskies lagi...no more gifts...hahaha!


Salam Tedi...jgn percaya...sebab kalau waktu bercakau...melayang merata bulu dia orang...tukar2 le Tedi...Si Tomei mana boleh stay satu tempat..asyik kacau Jello jer...kadang2 tidor dalam raga...ada raga yang akak buat letak depan bilik tidur Reena...banyak spot dia orang ni!!!

Ielaz said...

hamoi3... budak2 gemok niii..hhiiiiie ngengada la tu ada kemah sendrik ..tarik misai kang...budak gemokkk!!!!! huahuahauhuahuahua..iieee gerammm..tarik misai diaaa!!!!

HaSue said...

salam kak...kucen akak tuh geram sangat laa tengok..ader umah lak ek..hehe

menu akk simple2 pun nampak sedap aaa..nasi goreng tatkala sahur dah membangkit selera..

sharamli said...

bestnya jdik kucing akak...heee

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tomei nya kuceng2 tuh...

lauk pauk tuh menyelerakan lah kak...

puasa dah dekat 18 hari, kari saya tak buat lagi niy....konon nak diet...hehehe...xboley2....dah terjerat...

Wanita Itu said...

kakak

te nak kuih tako n 2 ekor kucing..

siapppppppp!!!

thanks *_*

Anya said...

Thank you for so many pictures from the cats , family and food :)
The cats have a little red home,
they can hide there .... LOL
Thanks for your nice comments always :)))

blogresipi said...

Salam Kak Watie..lama tk dtg jenguk akak nie.akak sihat? kite kat hospital lg la kak..harap2 esok blh balik umah..tak sabar dah nie...jenuh dah melangut kt sini.. hehe.. byk lauk2 best masuk dapor akak nie telan air liur jer lah tengok.huhuhu

Watierman said...

Salam Iela....nak tarik misai yer...bukan main lagi...akak tarik telinga karang baru tau....

Salam Sue....wah...nak tucin tu yer...nak kena cekau ngan akak ni...nasi goreng masa sahur senang sebab dia orang makan sambil pejam just suap jer....tak tengok pun rupa nasi tu!!!

Salam Azrina...kat rumah ni kari jrg gak....tu adik ipar yag prepare kat rumah mummy akak...akak tolong hidang jer..hahaha...

Te...wah baik punya order....ingat kedai mamak ker...nak tucing 2 ekor....nak kena cekau ni!!!

Watierman said...

Hi Anya...glad you like the pictures & I'm glad to share them with you...& other cat lovers....you too always leave me such a great comment...glad that I could do the same....do keep in touch always!

Watierman said...

Salam Ijan...wah dalam pantang pun merempit ke rumah kawan2 yer...nasib baik di perantauan...kalau Mil akak dia tak kasi buat apa2...baring & bertungku aje...baca novel ke paper pun tak boleh...sebab dia kata...urat2 mata...& otak perlu berpantang & berehat secukupnya...mak aaaiii lame nya tempoh 44 hari tu!!!

Watierman said...

Salam Sha...nak jadi tucin akak...boleh...akak kasi cage besar sikit untuk Sha...hahaha...sebab tucin dara yg comel kena jaga extra tau!!!