Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, September 29, 2009

Bekal abah ...macam selalu!

*.*


Salam...last week pun dah mula buat bekal...tapi tak snap pictures...sebab..mood raya! Alasan orang malas!!! Mestilah kena buat bekal....macam selalu...Kan Cik Abang akak tak suka makan kat kedai...lagi pun kesian la...mana ada kedai makan yang buka...raya keempat....kedai Mamak adalah!!

Ini yang dah siap untuk pagi ni...nanti tengahari...belum siap..sebab anak dara & akak tak berapa gemar sotong rendam tu.....tak tahu pulak nak masak apa...untuk lunch nanti!!!



















Nak masak ape yer untuk lunch karang????Any ideas? Dalam peti ada daging...buat sup letak kentang...okay tak???.....mesti kena buat air asam jugak kan?.....tengoklah nanti....jadi ker tak menu ni!





*.*

8 comments:

kucingorengemok said...

kak, kat batu pahat & muor baaaanyak kedai makan bukak start hari ke-2 raya. katanya lepas seminggu, orang balik kl, baru dia orang cuti pulak...

Wanita Itu said...

buat untuk te sekali boleh kakak?

ihiks..lalalalala

Precious said...

Kalau wat sup, mesti ada sambal belacan tau. Yummy!!

Watierman said...

Kog..kat penang..ni..kedai nasi kandarq...still 24 jam..tapi hubby akak pulak..tak kawan dgn mamak2 nasi kandarq tu...tekak kampung boy..


te...ada lebih lagi ni akak pun tak gemar sangat dengan sotong tu....nak maih sini...nak bungkus ke..nak dalam pinggan..hihihi

Watierman said...

queen..kalau Watie..buat sup..kena ada ayarq asam..dengan tomato...

sI tEDI said...

saya pun x berapa suka sotong rendam. selalu mmg buat sambal je lah.

Watierman said...

saya pun tak suka jugak!!!Dak Utih & Dak Itam????hihihi

blogresipi said...

Wah.. dah start balik ye membekal ye kak... laling akak tak suke makan kt kedai ek...patutlaa :)