Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, September 3, 2009

Juadah berbuka 12 Ramadhan & Sahur

*.*

Salam Ramadhan di hari ke 13 kita semua berpuasa...dah hampir separuh perjalanan Ramadhan...dan masa begitu cepat sekali berlalu....Persediaan untuk lebaran masih di ambang peringkat permulaan...namun kehidupan seharian harus diteruskan....jadi kesibukan berlipat gandalah...mana nak mengemas, menukar & mencuci mana yang patut....jadi...sebagai langkah berjimat cermat...ada juga yang di guna pakai semula.....tapi harus dibersihkan dahulu...

Apa juadah berbuka semalam.....lihat ajelah...macam kebiasaan...tak ada yang special pun...











Dalam jam 6:45 petang baru nak uli tepung ...buat karipap hahaha....inti dah buat masa tengahari...just standby...kadang-kadang anak2 suka makan lepas Terawih. Just on time goreng karipap siap about 5 minutes before waktu berbuka...











Syukur Alhamdulillah...walaupun tinggal di tengah bandar...akak masih mampu bertukar-tukar juadah dengan jiran tetangga setiap tahun...yang menariknya....kat sini akak ada jiran kat tingkat atas....hahaha....kalau kat kampung...cuma ada jiran sebelah...sebelah jer....

Untuk sahur...ada sedikit juadah tambahan.....










Selamat Berpuasa!





*.*

4 comments:

ijayuji said...

alam kak watie!!! pd kita sume speacial!!! ada epok2 dah istimewa bg kita dtambah dgn murtabak tuuu huhuhu..cedapnyerrrr..pas tu ikan bakar dgn air asam umppp ummpp!!! dah tak tahu nak kata apa, kita pun dah lama tak buat bakar2 nii sedap nih sesekali bakar ikan asyik sotong ngan udang jer yg kena bakar!! :D hihihi

sI tEDI said...

Ya Allah. kenapa apakah entry nye di baca tengah2 hari ni..

kakwatie... saya sampai ke sudah tak tahu nak makan buah naga tu.. ekekekeek

sharamli said...

ala..xjadik la baca..

bc lepas bkk mlm ni la...ha3...

a'a..best kn tuka2 ngn jiran...

Watierman said...

Salam Ikaaaa....akak pulak suka apa yang ikaaa masak...meh tukar juadah lah kalau cam tu...hihihi...ooo Ikan tu memang sedap Ika...bukan ikan kembung tapi Mackeral ape tah akak beli kat Tesco hari tu...memang manis...isi dia...goreng pun sodap!

Salam tedi....buah naga tu sedap lah...dulu akak tak suka...bila dah try ..best...tapi kena beli yang merah tau...manis...sedap! Jangan beli yang isi putih tak best!

Salam Sha...tak baca konon...tu...dah sampai kat part tukar2 juadah dgn jiran2 tu...let the pic..speaks by itself!...hahaha!