Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, February 2, 2010

SHARIFAH ABU SALEM.......AKU CINTA DIA

*.*

Assalamualaikum...bertemu semula....seperti yang Akak pernah janjikan....koleksi novel-novel Akak dah banyak yang tak di update....so at the same time bolehlah Akak update kan...dan kongsi dengan Adik2 dan kawan2, yang juga punya minat yang sama.....Apa lagi hasil karya salah seorang penulis kegemaran Akak ni...yang belum anda miliki atau baca?

Kali ni tentang hasil karya Sharifah Abu Salem yang terkini di pasaran.







AKU CINTA DIA
Pengarang : Sharifah Abu Salem
Harga : RM 19.90
Halaman :499
ISBN : 978-983-124-459-3


Sinopsis

DANIA, gadis kota yang liar, mengandung anak luar nikah. Akibat nya, papanya, Datuk Safuan mendesak agar kandungan itu digugurkan. Namun, kerana tidak mahu menanggung dosa, mamanya, Datin Kay terpaksa melarikannya ke Pusat Perlindungan Wadi Saffiyyah, tempat perlindungan gadis-gadis bermasalah sosial. 

Sepanjang tinggal di Wadi Saffiyyah, Dania sentiasa bermunajat kepada ALLAH. Walaupun dosa yang ditanggung selama ini tidak mampu mengembalikan lelaki yang bertanggungjawab atas kandungannya itu, dia pasrah. Baginya dia harus meneruskan kehidupan sehingga anaknya lahir. 

Dalam diam, dia terpaut pada sifat-sifat mulia Ustaz Iqbal salah seorang tenaga pengajar  di Wadi Saffiyah. Namun, bila difikirkan, mana mungkin dirinya yang kotor jatuh hati pada insan semulia Iqbal?Sehinggalah suatu hari,dia menerima hadiah, pemain MP3 dan al-Quran kecil dari lelaki itu.

Apakah maknanya ini? Adakah Iqbal juga mempunyai perasaan yang sama terhadapnya? Iqbal pernah menyatakan kepadanya bahawa dia harus mencintai ALLAH dan Rasul-NYA terlebih dahulu sebelum dia mencintai sesama manusia. 

Dania bimbang dengan kenyataan ini. 
Takut dia bertepuk sebelah tangan


Antara koleksi lain dari sentuhan pengarang dan juga penulis skrip beberapa drama hebat ini, yang ada dalam simpanan Akak ialah:

 Karya : Sharifah Abu Salem
  1. TAK SEINDAH MIMPI
  2. TAK SEMANIS IMPIAN
  3. TIADA LAGI MIMPI
  4. SEMBILU 2005
  5. JANJI DIANA
  6. PESONA RINDU
  7. GERIMIS DI HATI
  8. MASIHKAH ADA KASIH
  9. BIAR RINDU BERLALU










Jom kita membaca!

13 comments:

AzuanBudakMemandai said...

m9nat baca novel yea huhuu..

Precious said...

Best citer tuuuu ... apa kesudahannya ya? Mesti bahagia ngan ustad kan!

ain said...

kita dh baca novel ni. suuukaaaa sangatttt!!!!!

Solehah said...

bagusnya cerita ni..bawak mesej yang sgt baik..wajib baca gak ni.

Rokiah Abdul Aziz said...

salam kak watie,peminat novel ni lalu je kedai buku mesti nak singgah kan.hubby kiah smpi kata klu dptnvel jgn suruh buat apa dah...huhu...mula esok smpi 7hb ni ada karnival buku di kulim.koleksi novel abad21 diskaun sehingga 50%.klu ada masa tu boleh la pi cuci mata dan duit skali

charmyiex said...

best nyer..charm lama dah x layan novel..sbb charm jenis yg nak kene pilih dulu..kalo betol2 best, baru layan..bila dah ada blog saudari cam gini senang le charm nak tau mane satu citer yg betol2 best kn...thnx..

emilia said...

slm k.watie..saya pun mint gk bc novel alaf21 ni..ade gk novel2 karya sharifah abu salem tu yg da bce.mmg best blik ni nk kne cri la novel ni pulk..tjuk pun dah mcm best

Watierman, rmanbkr said...

Azuan...Minat membaca dari dulu kecik2 lagi...


Queen Precious...mana bo;eh bagi tau ending...nanti yg belum baca marah ooo!


Ain.....best kan....!


Solehah...baca jgn tak baca....amalan mulia..hheeeeeeeeee


Kiah....pameran buku tu kat mana erk? Ada gak hati nak berkunjung...


Charm...Glad Akak dapat tolong....kalau nak Akak suggest..ada a few good novels...from new author...


Emi pun suka baca erk?....memang Akak dari dulu tak pernah jemu baca novel...hehehe....listkan Emi...balik nanti beli hehe!

indahhouse said...

salam kak watie,
rajinnya kak baca novel. saya dah lama tak beli. usyar2 baca masa kat MPH dan kat natioanl library je.

Sonok kan, tengok koleksi. kalu tak silap Ombak rindu, karya Syarifah abu salem juga kan? saya suka sangat cite tu... :)

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam kak...hasil tanagn dia mmg menarik...drama2 tv pun hubby suka tengok jalan crita dia...kalau SAS yang tulis,,....

Noorhodza said...

Salam kak, saya pun byk koleksi dia, memang best2 cerita nya kan... yg ni belum beli lagi hahaahh... lagi nak habiskan novel2 yg lain dulu

Watierman, rmanbkr said...

Nur...membaca dah memang antara hobby yang Akak masih teruskan...sama macam masak juga!



Alimaz...she is talented..memang best kan drama2 dia pun!



Noor....yap...Akak kumpul almost semua karya dia....beli jgn tak beli...hehhehe!

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam..

ohhhh i love sharifah abu salem...she's romantic..very realistic...nnt nak cari novel ni