Adakah ini satu Tabungan???

Monday, February 8, 2010

OVERCOOKED!!!!

*.*


Terlebih masak!....

Tak percaya?

Betul......

Apa yang terlebih masak?

Macam2......

betooi ka???

Betoi la....

Maacam mana tau???

ni ada bukti!


Mana bukti?


Ni la bukti.......



Balang plastik yang kemek tu.....tertinggal dalam kereta......di sisi kudapan untuk anak2 dalam kereta !...Terlupa pula nak bawa naik ke rumah.....Hubby bawa ke pejabat hari Jumaat tu.....bila balik.....inilah ...tak dapat nak selamat lagi dah!


Bayangkan jika anak....yang tertinggal kat dalam kereta....& seharian kita berjemur panas di luar sekarang ni....maunya masak OTAK kita dibuatnya!


17 comments:

Solehah said...

uih..bahaya sunggu htu..

umi_e said...

Panas sungguhkan cuaa sekarang ni...

AiE bAhRi said...

salam kak..wah..sampai mcm tu sekali...huhuhu..mmg betul2 panas.

Queen said...

fuiyoo....agak2 masak air pun boleh menggelegak kan...huhu

Eine Frau aus Botnang said...

Salam Kak Watie, masak telur pun, telur boleh hangus kan? Panas sangat eh sekarang ni? Alamak ternampak ikan jeket sumbat akak..dah lama beno tak makan ikan jeket. Teringat masa kat ITM dulu mengeluh bila kat dewan makan tu diorang masak ikan jeket. Ha now ni dah dok jauh, asyik mengidam lah pulak!! sigh take care love!

Anya said...

Yummieeeeeeee............
Sweets I eat it always to much !!!

hugs from us
Kareltje =^.^=
Anya :-)

Alimaz-Kembara Terasing said...

bahaya ...bahaya....

LyanaSyaZam said...

salam akak....ha ah kan sekarang ni...cuaca memang panas terik...bayangkanlah sampai kemek camtu sekali...

PUTERA2PUTERI said...

salam akak....
waduh....waduh...bahaya no...klu ank kita ter..tinggal ka...mau mendidih la otak budak tu no...panazzzzzzz ni dah tahap gaban dah ni.....

[s][u][e][h][a][n][n] said...

uik...bahaya tul....panas sgt sekarang ni..

indahhouse said...

salam kak,
terkejut saya. sampai camtu balang plastik kemek? bahaya... cuaca panas sangat skarang ni, kan? dah mula musim kemarau kot.

sI tEDI said...

dasyat!!

ain said...

nampak sgt cuaca sekrg dh xtreme!!!

lupie said...

Now we know why they say "jgn re-use the plastic water bottles! they are only one time-used and to be disposed immediately!" ...

Imagine this is a good type of plastic container pun boleh "overcook"!

Uncle Lee said...

Hello Watie, ha ha, for a moment I was wondering what you cooked, or a Black Belt like you da silap somewhere, ha ha.
Holy Smoke! The heat that bad, huh?
Looks like art now.

Disini pulak, leave anything in the car or trunk, it gets frozen worst than your fridge freezer.
Just imagine your freezer is 0'c or -1'c.

Here it gets to -25'c! My emergency water bottle frozen soild. When we go marketing, my wife leaves the sayur etc in the trunk while kita go walkabout at mall....apa lagi, dia nak tengok kasut!
Later arrive home, sayur, ikan apa2 semua macham batu! Ha ha.

Sometimes ada burung download on my car, I wet my car cloth in hot water to wipe, in less than a minute, the cloth jadi keras macham cardboard.

Right now its all ice outside, kena jalan macham itek pregnant, ha ha.
Have a nice day, stay beautiful, Lee.

ibusinga said...

sib baik ulat2 kaler2 tu ok...

ijan said...

panas dok dalam kete lama2 especially kalo takde aircond.hehehhe