Adakah ini satu Tabungan???

Friday, February 5, 2010

Penne Pasta wif Meat Sauce





*.*


Assalamualaikum...dan salam sejahtera...

Dah jamah lunch belum ni..? Kalau belum meh la kita sama-sama menjamu selera...kalau nak nasi dengan daging goreng rempah pun boleh....nak makan pasta pun ada ni...!


Jom lah.......kita makan!




 



Selamat Berhujung Minggu!

27 comments:

ibusinga said...

errr...
apakah makna 'penne'???
(hehehe..malas nak gugel..)

Beattey said...

sodapnyer..terliur mak yung kat sini...

Watierman, rmanbkr said...

Ibu Singa - Penne is a type of pasta with cylinder-shaped pieces. The hollow center allows it to hold sauce. pasta in short tubes with diagonally cut ends.....okay tak!!!

PUTERA2PUTERI said...

akak nk pasta tu...nk la...nkla...x aci la...cepat akak..kang abis lak....adussssssssss meleleh ni...

Watierman, rmanbkr said...

Beattey - Mak yung dah makan ke belum....mah la join!

Watierman, rmanbkr said...

Ieta - la mai la masuk duduk kita hidang elok2 kat meja makan..dok terlompat2 kat bawah apa hal!

cikmanggis said...

anak anak suka masakan camni lg pun sangat ringkas

Watierman, rmanbkr said...

Betoi tu KakCM...mama dia pun suka juga...hehehe! Akak dah makan ka?

[s][u][e][h][a][n][n] said...

adeh kak..sedapnyer..ringkas yang sangat sedap :)

Watierman, rmanbkr said...

Mai la join makan...!

salamdariborneo said...

emm,so yummy ...

Watierman, rmanbkr said...

Maria....have another serving...!

Solehah said...

kak..sedapnyaaaa..

Eine Frau aus Botnang said...

SAlam Kak Watie, Fasha ni kan sebenarnyakan kagum dengan akak tau, ada je masa nak berblogging. Dua tiga hari tak jenguk, tu dia berapa banyak entry Fasha dah miss. But anyway, kami pun masak bologenese semalam tapi dengan fussili/ yang hat spiral tu. Meehoon goreng tomyam tu, nampak droolling, kena cuba soon! Bahan dah ada ni, balik kampung suami esok nak cuba goreng mee ni! Oh akak akhirnya fasha jumpa ubi kayu, nak cuba resepi bengkang akak sat lagi!!kalau jadik fasha tepek gambar hehehe Take care and have a great weekend!

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Watie..
Wahhh tgk pasta akak ni tetiba pula terasa nak makan speggetti..

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi KakWatie, y is ur pasta looking so tempting??? hahahaha...silly question huh, but that's the truth! Yummy yummy!!! ;)

sharamli said...

alhamdulillah..naseb baik 0rg da makan kak..

sI tEDI said...

memang x reti lah makan benda ni kak.

aduhai.. kekampungan sungguh aku.

Alimaz-Kembara Terasing said...

kak sejujurnya...saya tak penah makan pasta....

ijan said...

Tengok gambar sosej dicucuk garfu tue terus otomatik mulut terbukak. hhehe... rasa cam kak watie nak suapkan aje... mekacihhhh ler... tak sabor nak ngap neh. hhihi

AzuanBudakMemandai said...

hujung minggu memang best...lagi4 kalu dpt mkn pasta nie huhuu

indahhouse said...

salam kak watie,
tak penah beli penne lagi. tapi sosnya tuh, memang buat saya terliur. huhu. lapar..

MamaFaMi said...

Is there any day that you don't cook? Hari-hari asik masakkkk je.. Cubalah bawak berehat! Muahahaha... tengok cam kita, hari ni lenggang kangkong je tak masak lunch. Makan kopok lekor dengan karipap je for lunch. Sebab malam karang abang kita nak 'masakkan' kami kat luar! Hahahaha...

♥ItaJeff♥ @Something To Share said...

Salam....
ermmmmm...looks so very very very delicious....asal masuk sini, mesti teringin nak makan...:-)....but i like...

TREAT AND TRICK said...

Penne tu mengancam habis Watie...so yummy...

Uncle Lee said...

Hello Watie, you sure can cook up a storm! The pasta looks absolutely delicious.
Janga ketawa, but I am not a pasta or spaghetti person but my isteri suka....but she will make mine, pasta or spaghetti with ....hold it! Ha ha....tau gay, yes, you read that correctly, bean sprouts. Then I enjoy.

Lecheh, ya? Ha ha. But not to worry, if I datang rumah you, I will eat without tau gay, ha ha....otherwise my upbringing in question, arhaaaa ha ha.
You have a beautiful Sunday, best regards, Lee.

touyakaruma said...

serius nampak cam sedap jer