Adakah ini satu Tabungan???

Friday, February 5, 2010

Daging Goreng Berempah

*.*

Assalamualaikum....

Hari ni hari yang simple aje dah sampai ke penghujung minggu kan....dan banyak nak dibereskan....esok budak2 sekolah pulak.

Jadi tak banyak yg dapat dikongsikan..... cuma menu simple jer...janji semua orang kenyang!

Tak boleh nak celoteh panjang-panjang...sebab kejap lagi anak2 balik sekolah...rumah belum beres ni!!

Layan jer lah apa yang ada yer!


Breakfast...just makan roti dgn beef sosej....dan bekalan anak2 ke sekolah......
psst......Tengahari...tak rasa nak makan nasi...nak buat apa erk???




13 comments:

tunbegia said...

sungguh panjang sosej,

salamm,

Solehah said...

copp spegeti..

Queen said...

daging goreng rempah tu nampak sedap.....boleh la masak besok lunch...cane ye nak masak..ramuannya?

Sue @ Nenie said...

Salam..
Sedap daging goreng berempah ni kak

sI tEDI said...

tengah hari masak apa kak?

saya makan kuah lemak udang ngan belimbing!

Watierman, rmanbkr said...

tunbegia....panjang ke ...std size lah tu....zoom up kot!!!(very clear minded!!!!)

Watierman, rmanbkr said...

Dik Solehah...hihi....very close...bukan spagetti..tapi jenis pasta jugak...penne..kira betoi lah jugak tu!

ain said...

kak watie...sedapnya daging goreng rempah tu. nak join lunch kat umah akak la!!

Watierman, rmanbkr said...

Queen Precious...ala tak berapa nak rajin type resepi..tapi secara basicnya..macam nak goreng daging biasa..just add 2 sudu rempah daging...dan 1 susu sos tiram...tambahlah..sayuran apa yg suka.masa tumis jgn lupa kulit kayu manis, bunga lawang, bawang putih, besar & halia....tu jerlah...oooya...daging letak garam kunyit dulu tau! try lah..campak2 pun jadi!

Watierman, rmanbkr said...

Salam Sue@Nenie..meh la koin makan...

Watierman, rmanbkr said...

Salam Dik Tedi...sedap tu....masak lemak udg dgn belimbing...hrmmm ada lagi tak??? Daging goreng berempah ada..tapi tak ada selera pulak nak makan nasi...

Akak buat pasta...Tedi mesti tak suka ni!!hehehe...

Watierman, rmanbkr said...

Salam Ain....suka ya..masuk la...Akak nak makan pasta jer ni...Ain makan nasi ok!

ijan said...

Aduh bahagianya kalo buleh bawak kek lapis tuh g skolah.. bile la kite nk order kek akak utk diri sendirik nie...huhuhu. pos ke finland aci tak? hehehe