Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, June 18, 2009

WAH...BERTAMBAH LAGI KOLEKSI .....

*.*

Anda jangan terkejut...apa yang Cik Abang akak....belikan.....



Bukan satu...dua....ha...lu kiralah sendiri.....Nah! Ambik.....

Dia ingat wife dia ni...banyak tul masa....tak pa....akan ku baca...pelan-pelan.....actually kat MPH Gurney tengah sale...last weekend...masa outing dengan anak2...ada yang 40%....ada yang 50%....dan most of the publisher tu NSCR dengan Times Edition...which akak tak pernah ada....nak buat ulasan panjang pun akak belum berkesempatan membaca...balut pun belum sempat....so..today nampaknya itulah kerja akak...balut semua buku2 tu....

Actualy..at the moment akak tengah baca Anis Ayuni....tak kusyuk betul.....dah berminggu-minggu tak habis baca..which is something out of my norm....selalunya 2 atau 3 ..4 hari akak dah habis baca...ini dah lebih berminggu-minggu.....Nampaknya....akak nak kena cepat habiskan buku ni...tu...banyak lagi dok tunggu...




And...here is something akak and the children punya project...untuk fathers day.....which is coming up this Sunday...21st June 2009....




So...kerja akak hari ni...membalut buku.....
Kalau kau orang kata...ha..akak banyaknya buku akak....let me show you...part of my hubby's collection....dia ni memang...bukan ulat buku lagi dah......apa..tu...GEGAT kot....ha...gegat buku..yang selalu ada kat dalam buku...kalau dah lama kita tak buka baca...gegat tu lah yang bacakan...he..he..he..kau orang jangan gi cakap kat cik abang akak pulak....akak dah minta ampun dah tadi masa dia call...tak pa...sat gi dia call akak minta ampun sekali lagi....lagi pun bukan kutuk...ni puji apa...baguihla...dia suka membaca...yang hampa tu tak suka membaca..tok sah dok gelak kat orang.....Ha ...loghat utara mai dah....

Ha...tengok...ni buku2 dia....semua Fiction...tak leh nak tumpang....langsung...Contrast betui reading material akak dengan dia kan....









Yang ni...dia punya collection Terry Goodkind....dah mula attact my space...ke novel-novel akak yang attact his space....suka hati akak lah kan...akak yang susun...




ini pulak rak yang lama....dah nak penuh dengan debu...buat tak nampak dah apa yang tak patut di tonton......Ini memang...totaly mine....tak share dengan cik abang yer....




Dah alang-alang kan biarlah akak tempek sekali....mini library...anak-anak akak...ni kat luar bilik akak......bukan dalam bilik ......



Jadi....bayangkanlah....kalau semua tempat ada buku.....nak letak koleksi....cam pinggan mangkuk antik...ke...lama...ke...apa-apa home deco yang lain kat mana....Jawabnya....tak adelah...baca buku dan tengok gambar kat ternet je lah....lagi baik gi jenguk koleksi kat blog kawan2.......

*.*

8 comments:

Rafizah Nordin said...

k watie!!!! sukernye sy tgk umah akak ni...banyaknye buku!!! kat umah sy pun banyak buku tp novel je la...buku fiksyen sume tu xdelah.hb sy bukan ulat buku apetah lagi gegat buku wakaka tp klu sy rase something jek mesti tenung buku2 yg tersusun tu...aman jek rase...heheee

Ielaz said...

wow...bestnyer akak.... umah akak penuh buku...
balik mesia nnt nak camni gak la... encik lalingku tak suka kalau pinggan mangkuk ker bunga2 ker duk tayang2 ...dia lbh suka kalau buku2...ha nnt blh jd cam akak...

Jieda said...

Banyaknya buku akak ye..nak pinjam boleh hehehe.
Rumah saya pun banyak gak buku tapi setakat novel dan majalah je la.

somuffins said...

Salam. I pintas dari dapur Amy. WOW n OMG! I terpempan tengok koleksi buku2 you. You ada kategorikan buku2 siap dgn ISDN/ISBN mcm kat library tak?

Watierman said...

Hai fida..dah lama mengumpul banyak le...lagipun..semua ada citarasa masing2...bertambahlah koleksi masing2..apa2 pun minat...kena ada...tul tak..

Watierman said...

Ha..Ielaz..ini buat tak ade perancangan...jangan terkejut...semua rak kat dinding tu...kerja tangan my hubby...except yg akak nya...tu yang DIY...dia belajar buat semua tu dari buku...jgn terkejut...

Watierman said...

Somuffins...hai...do come again...the books are categorised according to the authors jer...not like the real library pun...actually..masing2 take care of their own collection so they can be referred to if any of us need something...frequently used made us familiar with our own section...

Watierman said...

Hai Jeida...dah almost 1:00am patutlah akak terskip your name...masa baca komen...how come total 7...sedangkan yg kasi 4...mesti reply pun 4..total 8...oh ya....nak pinjam nanti akak prepare borang membership...ada annual fee...sanggup ke???just joking...kat rumah ni mag tak ada...kalau ada pun yg Princess Reena punya...DISNEY...yg abah dia beli every month...