Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, June 25, 2009

Sambal Sotong Bersantan & Ikan Goreng Asam Jawa

*.*

Salam ....sibuk betul akak...dah dekat nak gi hantar Along balik Bangi esok malam rasanya bertolak...lepas Cik Abang akak balik opis .....so akak akan berada di Bangi, Kelang,KL dan kawasan yang sewaktu dengan nya sampai hari Isnin....yang pasti IKEA...here I come!!! Leceh betoi kat Penang tak da IKEA...hu..hu..hu...(tak beli apa pun suka tengok2...he..he..he..)

Family PIL akak pun akan berhimpun di sana...bertambah meriah lah dengan kehadiran akak yang memang suka meriah....ha...ha..entah entah..menyampah ...dia orang tu..nengok...."Ha...dia mai dah...!"

Jadi seharian kelmarin akak dah mula berkemas....bukan beg akak...kain baju Along lah...nak basuh...lipat gosok...nak...buat kuih gunting lagi....dia dah habiskan yang semalam tu...so buat lagi...bagi makan puas2....nanti dok teringat pulak!



Semalam dah letih...bersilat sorang2 kat dapur tu...just buat nasi goreng untuk dia orang......





Lepas makan Reena nak ice cream....layan jer lah yang ada cuma kami berempat....Si Alang masih lagi di Kem...besok baru balik....




Yang ini lak untuk Along




Pagi ni....akak cuma goreng sosej untuk makan dengan roti Gardenia.....dah tak kuasa nak fikir....letih dah otak akak program...nak masak apa....takut fuse box dia meletup!







Untuk lunch pun simple jer...ikan goreng asam jawa dengan sambal sotong bersantan...dah selesai...










Petang karang ada sepupu Cik Abang akak nak drop by....baru habis kursus apa tah....dia angkut anak bini dia sekali...actualy semalam nak gi jumpa dia kat Paradise Hotel...dah lewat...anak bini dia dah tidor....so asked them to drop by jer lah on the way nak balik...dia orang tak pernah datang lagi....(pasangan ni muda lagi....dan jarak umur dengan hubby akak jauh sangat....tapi dah dia ingat kat Abang Lang (panggilan adik2 pada my hubby) dia...bagus lah...

So...nak buat apa yer...untuk juadah petang karang....ni nak kena gi skodeng blog kawan2 ni...selongkar gerobok2 ajaib dan hikmat yang dok ada kat blog dia orang tu....Siapa lah yang nak jadi mangsa....kita tunggu dan lihat....

*.*

2 comments:

blogresipi said...

Sambal sotong bersantan tue alamak sedapnye Kak...!!! besau2 plaksotong nye tue.... terliur ler....!!!!!!!!!!

Watierman said...

Boleh lah kalau nak ubah selera....resepi ala2 nak masak rendang jer tu...tapi Along(IJan) akak tu suka sambal tumis sotong lagi dari yang ini....