Adakah ini satu Tabungan???

Friday, June 12, 2009

DORAEMON NAK MAKAN DORAYAKI.......

*.*

Dah lah bangun agak lewat.....tak berkenanlah pulak dekat roti telur sosej tu......kan semalam mama sebut nak buat Dorayaki.....

Memanglah semalam ada plan nak buat Dorayaki....resepi Kak Fida..MYR....entah macam mana tah....bangun pagi tadi...capai jer apa yang ada dalam fridge...buatkan breakfast untuk abah....terlupa sekejap bab dorayaki tu.....rupa-rupanya ada Doraemon dah tuntut planning semalam.....terlajak perahu boleh ku undur...terlajak kata.....bangun pi buat je lah....

Jerit pun ada ke yang dengar!!!

Maka dengan semangat dan kerajinan yang masih bersisa ini....kun fa ya kun....dengan izinnya maka....jadilah...



Filling dia Doraemon, Norbeta, Giant & Sizuka...(betoi ka nama-nama ni???) sapu sendiri....dengan jem ka....chocolate spread....(ni paling laku)......


Dah alang-alang kat dapur prepare lunch siap-siap senang......

So for lunch ...yang sempoi....harap2 tak ada yang komplen lagi.......

Masak Sayur Lemak Kobis.....dengan......Daging Masak Merah....tadi pagi dah buat Sambal Ikan Tongkol.....cukuplah tu.....jom makan.....










*.*

2 comments:

blogresipi said...

Sedapnye sayur lemak dgn daging goreng merah tue... lama tak makan daging nie.

Watierman said...

blogresepi....lama tak makan...tak bermakna tak pandai nak buat..go and do it...lepas tu boleh makan.....