Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, March 11, 2010

Salam Rindu.....Buat Semua...!!

*.*

Assalamualaikum  dan salam sejahtera buat semua......

Kembali bersiaran.....walaupun akan kembali menyepi semula kerana Akak akan ke Kuala Lumpur minggu hadapan.....dan persiapan sebelum berangkat....meninggalkan rumah juga memerlukan perhatian dan perancangan yang teratur dan teliti....dan kemungkinan besar hujung minggu akan ke Alor Setar menjenguk Mak dan Ayah mertua.....

Hubby dah kembali bertugas.....semalam.....balik dari China hari Isnin pagi....dan malamnya menghantar Maktam balik kampung....orang tua2 ni manalah nak duduk apartment macam...terkurung jer....dia asyik menghitung hari jer....dok teringatkan pokok bunga di kampung....Mummy akak memang tak dapat nak datang sebab terikat dengan kerja2 memandikan jenazah.....tu lah antara aktiviti misi pencen ....sibuk memanjang....

Masa Mak Tam kat rumah Akak..tak dapatlah Akak nak hadap lappy ni lama2 takut dia kecil hati pulak....banyak masa Akak berbual-bual...dan melayan Mak Tam yang kurang sihat sebab demam selsema dan batuk....Bila Hubby balik...sibuk layan Hubby pulak....

Next week Hubby kena outstation kat KL pulak dari Selasa sampai Khamis....so Akak dan anak2 nak ikut...ke KL...maybe akan bertolak hari Isnin....& might stay sampai weekend kot! Tapi rasanya Sabtu ni nak balik ke Alor Setar kejap menjenguk Mak & ayah mertua Akak.....dah lama tak balik....& adalah sikit ole2 buat PIL akak yang Hubby beli tu....

Bekal apa Hubby akak hari n????...Alahai...yang sempoi macam selalu jer....


 
Jom layan ole2 yang Abah bawa balik buat Akak dan anak2....tak banyak....adalah sikit2....ni sebahagian jer.....Dia tak pandai shopping.....
Ini ajelah antara yang dapat Akak paparkan......&  kongsikan bersama...hehehe.....janji Hubby dah selamat kembali ke tanahair...walaupun kulit gatal2 kerana cuaca yang sejuk mengakibatkan kelupasan ...yang penting SELAMAT .....kembali ke pangkuan kami sekeluarga!!!






15 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi KakWatie!!! hru???

I missed ur food! urmmmmm yum yum!!! ;)

Wow, Hubby bought lots of stuffs uh...nice! ;)

Wanita Itu said...

kakak datang KL???? tepon te ye kak :)

Alimaz-Kembara Terasing said...

cantik gelang tu kak....

Beattey said...

wow...

cantiknya baju tido tu...

jane said...

bondaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

[s][u][e][h][a][n][n] said...

wah sonok erk nak pi jalan2 :)

MamaFaMi said...

Pheewittt... ole ole yang lasttt sekali tu yang paling best... menghelit-ghelit kalau pakai cik oi... ahakss...

indahhouse said...

salam kak watie,
salam rindu jugak, kak...!
saya suka tgok water pearls tu. cantik...
baju tidur satin tu laagi cantik. hehe.

ain said...

kak watie...cantiknya bj tido tuuu. tergodas saya.hihi

kakachan said...

walau k watie masak sambal udang byk kali pon, saye tetap tegode..
lapo dah... huhu

sharamli said...

0rg laki memang camtu kak..tp 0k gak 0le2 yg hubby akak beli tu...cantik gak

ijan said...

Salam Kak Watie...

Rindunye kat akak... akak ape khabar? nak ke KL ye.. seminggu jugak la tu boleh jalan2 kat KL pulak :)

Cantik souvenir dari china tue..especially baju tidur satin tue..pandai hubby akak pilih :)

Anya said...

I have also a iPod Nano
I have a bleu one :-)

Your food looks delicious :)))))))

ieda said...

salam rindu buat akak .. huhuh

thanx for the support kak , really appreciate that .. memang x nak kurus sgt sbb hubby x bagi ..

cuma ieda belum dpt BMI yg ideal soo terpaksa usaha lebeh utk this time only .. :)

robaaiah said...

Selamat bercuti Ke KL. Mami pun bila cuti selalu juga bercuti ke rumah Ita. Tapi cuti kali ini idak kut. Mami minta watie....salin dalam blog resepi sotong goreng dan piza.. ye...sedap nampak. watie pandai masak. Salam berpanjangan dari mami. Tk kerana selalu nasihat dik Ita...dia perlu diasuh jiwanya. dan TK juga selalu jenguk blog mami dan singgah le pulak facebook mami.