Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, November 2, 2010

Sarapan berat......Kue Teow Udang!

*.*

Assalamualaikum dan salam sejahtera.....

Wah terasa macam dah tukar musim pulak......ala-ala Fall ....nak masuk Winter gitu.....tapi snow tak ada lah...cuma drizzle yang berpanjangan........wah liputan cuaca kat Penang ni tau....bukan kat luar negara tapi oversea.....jugaklah....!Sejuk......tarik selimut pun okay jugak ni......tapi alamat kerja rumah semua tak siaplah! Apa pun kain baju yang jadi masalahnya......basuh....tapi lambat sikit nak kering....

Sejuk2 cam gini asyik lapor jer! Tu yang tak habis2 kerja di dapur tu......mulut asyik nak mengunyah! Hari ni Reena ada lawatan ke Alor Setar....dan Lembah Bujang! Just a one day trip.....excited....sangat anak dara tu....padahal baru minggu lepas balik Alor Setar rumah Tok & Tok Wan dia!.....Sejak semalam dia dah call inform Tok dia yang dia akan ke Alor Setar....semoga perjalanan mereka dipermudahkan dan selamat pergi dan balik hendaknya!

Pagi ni Akak sediakan juadah berat....Kue Teow sebab nak bagi kejap perut si Kecil tu nak travel jauh-jauh ni...bila ditanya nak bawa bekalan apa-apa tak......dia tak nak...sebab excited nak spend dengan kawan-kawan....



Dah makan pagi......siap bertolak ke sekolah sebab kena sampai sekolah sebelum pukul 7 pagi....Agaknya dari semalam dah tak berapa nyenyak tidor tu....dok teringat nak pergi trip hari ni....Antara tempat yang bakal dilawati....Muzium Arkeologi Lembah Bujang.....Muzium Padi dan Muzium Negeri Kedah.....juga Planetarium  di Wilayah Utara....





Nanti 11hb November Akak akan ke KL untuk hantar Reena dengan best friend dia Latifah untuk menyertai program Jom Kembara! ....anjuran Bank Rakyat yang mana program ni julung-julung kali di adakan yang merupakan ekspedisi pengembaraan bersama rakan strategik Kelab Nuri, Petrosains dan Planetarium Negara yang mengajak peserta menjelajah angkasa dan menerokai dunia sains.Program 3 hari 2 malam ni akan bermula dari 12 hingga 14 hb November dan bertempat di Petrosains KLCC dan Planetarium Negara! Both of them are really looking forward to go ......and Mama pun is counting days to go to IKEA again...hahaha! lain pulak......program Jelajah Sains Mama!!!






Well.....juadah apa yer untuk Hubby pagi ni.....bawa bekal ke Office....layankan ajelah...dengan left over daging semalam ya......!






Okaylah.....Akak nak gi buat kek untuk tempahan jap ya.....nanti siap Akak jenguk lagi ya!!!Daaaaa!

12 comments:

kucingorengemok said...

program jelajah ikea tu mahal kosnya, hehehe

Beattey said...

wah kak...nak tarik selimut yer....menjejes air liur tgk kuey teow akak tu...lapar plak sejuk2 nih...

izahdaut said...

akak... wah saje je tayang gambo udang tu dekat2 yg dlm kue teow tu yee..hhehehe... wah nak jenjalan KL ye kak..selamat berfoya foya.hehe

Watierman, rmanbkr said...

Assalamualaikum...

KOG - tak adalah Dik package tu sekali dengan package Reena....kalau isi troley baru tambah kos....kerapnya...cuci mata jer!!!

Beattey - sihat ke Dik....lap dulu air liur tu....ada lagi jap Akak panaskan kita mamam sama2 nak?

Watierman, rmanbkr said...

Assalamualaikum

Dik Izah...buka molot...mai Akak suapkan udang tu!!!Nak itut ke gi jenjalan kat KL...3 hari 2malam nak lepak sementara menunggu budak2 tu habis aktiviti....Akak tak ada plan apa2 lagi pun!

Kak Rose said...

watie, boleh jadi pengulas ramalan cuaca nih.... kat sini pun mendung je.. sejuk + lapo + keja kat dapo jer!!!! mesti banyak nak borong kat IKEA tu...

lupie said...

Dah lapar ...
teramat lapar ...
teringin nak makan CKT,
Hmmm.....

P:S: You are such a good cook!!!

Watierman, rmanbkr said...

Salam Kak Rose...heee..ramalan yang agak benar Kak...mendung yang berpanjangan...& sejuk nyaman...sesuai untuk bakar lemak!!!
Tak ada nak beli kat Ikea tu...suka jamu mata & cari ilham hehehe!


Lupie Dearie...

I wish you were near cause I still have some left....to heat up and serve you....

TQ...I am honoured with such compliment...but actually I am not a good cook just that I love to cook ...and most of the time I am in the kitchen....what else to do...!psst... go get some CKT to satisfy your hunger..go!

Softtouch [Hanim] said...

akak nk dtg kl ker?bila kak?mcm nk jumpe jer...:)

Watierman, rmanbkr said...

Salam Dik Hanim--- 11 Nov bertolak malam daftar Reena di Bank Rakyat Jalan Tangsi pagi 12hb....so Akak ada di KL, Bangi atau Klang 12 -14 Nov...sudi ke nak jumpa???

PUTERA2PUTERI said...

salam akak...pa habaq....mmm masuk je umah akak msti x lapaq punya la...akkkkk alhamdulilah...

Watierman, rmanbkr said...

Salam Ieta.....wah lama sungguh tak bertegur sapa....ke mana gerangan menghilangkan diri...dan Lyana pun senyap jer....merajuk dengan Akak ke!!! Hrmmm sendawa tu mesti sebab Ieta baru lepas makan kan....kat rumah Ieta masak apa erk?