Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, November 4, 2010

Ice Blended Mocha......Kids request!

*.*

Assalamualaikum.....sebelum gi merehat kan ...melunjurkan kaki tangan sebentar kita paparkan apa yang budak2 tu minta .....Letih den....di kerjakan Dik Reena.....nak rehat jap....lepas ni....kalau dapat baring2 golek2....tanpa ada yang mencuit Akak kan bagus......





Memang dah lama Akak tak layan...sebab cuaca sejuk kebelakangan ni....tak mengizinkan.....tapi hari ni pulak kebetulan panas sikit....dia sibuk minta dibuatkan iceblended ni! Pujuk-pujuk sampai Nizam balik sekolah...lepas lunch aje terus tuntut hajat dia.....

Kalau ada yang nak try buat.....boleh tengok paparan Akak yang terdahulu di sini atau ikut ajelah resepi berikut di bawah ni......


Bahan:

  • 1 paket instant Nescafe 3-in-1
  • 1/2 table spoon cocoa powder (Van Houtan)
  • 1 1/2 table spoon sugar (gula)
  • 1/2 table spoon creamer (susu pekat manis)
  • 1 glass of ice cubes (ketulan ais kiub)
  • 1/2 a glass of warm water (air suam/panas)

Blend semua dalam blender.....then serve.......







Decorate dengan whipped cream & chocolate chips...sesuka citarasa anda....! Slurp!!!Nyummmmmy!







*.*

6 comments:

Softtouch [Hanim] said...

tp kat sini sejuk kak watie..cuaca kat luar pun mcm mendung...sedap ice blended, sy kat umah ade buat jgk tp xdelah letak cream tu..

PUTERA2PUTERI said...

aduhhhhhhhh akak teliuqnya.....bak mai segelas nk basah tekak mlm2 ni......

ieda said...

wahhhhhhhhhhhh sedappnyer kakkkkkk
aduh2 .. dah sampai ke tekak haaaaaa huhuhuhu

~*as*~ said...

Mcm dah sampai anak tekak ni jerr... peeehhh

Azuan said...

terliur nak makan...hoho

Fathima said...

that is a perfectly yummy mocha!