Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, May 19, 2010

Tak sempat nak update Blog!!!!!!

*.*

Assalamualaikum....

Kembali bersiaran setelah beberapa hari sibuk dengan keletah anak-anak.....faham-faham jerlah bila Along ada kat rumah....macam-macam juadah nak dicuba.....sebab tak risau sangat...ada tukang makan!....Tambahan pulak Akak sedikit sibuk dengan tempahan kek dan beberapa  percubaan ....untuk kek lapis Akak!

Maaflah ya...kalau Akak tak sempat nak merayap dari tingkap ke tingkap..laman ke laman....ruangan ke ruangan....terasa masa berlalu terlalu cepat.....sedar tak sedar...dah petang....kadang-kadang tu penat sangat sampai tertidur sambil duduk ketika melipat kain baju....! Patutlah arwah nenek Akak dulu sering Akak lihat tertidur tersengguk-sengguk depan TV.....ketika sambil-sambil melipat kain...rupanya....inilah puncanya.....terlalu letih bertungkus lumus di dapur....agaknya!

Atau adakah pergerakkan Akak juga semakin perlahan....segala tugasan macam tak secepat dulu jer nak di persiapkan. Entahlah....namun rasa rindu pada rakan taulan....di alam maya ini tak pernah padam.....cuma tak sempat Akak nak bertegur sapa! Bukannya tak teringin sangat nak hadap lappy ni...tapi masa memang tak memihak pada Akak....Maafkan  Akak ya!

Tambahan pulak anak-anak Akak nak menduduki peperiksaan UPSR dan SPM tahun ni...jadi mereka perlukan lebih masa Akak untuk pastikan segala persediaan, jadual....harian .....perancangan....sessi belajar secara berkumpulan di pantau sebaiknya!

Kalau dulu Akak bangun jam 5 pagi...sekarang kena bangun jam 4:30 pagi....tambahan pulak subuh lebih awal sekarang ni.....So....kalau Blog Akak ni tenggelam timbul sekejap tu....sebab Akak tak sempatlah tu!!

Bukan setakat itu saja....life style pun dah sedikit berubah sejak Hubby bertukar ke office baru...sebab at times ada juga Akak kena accompany Hubby Akak ke office.....function....dinner...& activities. What to do??? Kena perlu bersedia beri sokongan pada kerjaya suami kan!

Okaylah.....buat tatapan semua.....Akak dah pun merasmikan oven baru Akak tu....buat resepi mudah....untuk breakfast.....Banana Chocolate Chips Muffins. Inilah hasilnya.....


Okaylah.....Akak update apa yang termampu aje dulu ya....nak sambung kerja rumah dan ada juadah nak disediakan untuk minum petang....atas permintaan Along pulak ni...

Oh pada yang gemar melihat gambar bekal lunch Hubby Akak.....ni...khas untuk anda.....

Kalau berkesempatan nanti Akak muncul lagi ya!!
Terima kasih buat yang sudi singgah dan bertanya khabar berita.....salam sayang buat semua...Muaaah!




9 comments:

ain said...

Memang gitulah rutin surirumah. awal2 pg lg dah bangun nak siapkn permulaan hari dan lewat mlm baru la tido selepas segalanya selesai. dulu ms hubby ada, sy bangun kol 5.30 pg but now dpt le terlajak sikit kol 6 pg. Mcm last year 2 anak sy peksa besar, upsr dan pmr.memang sibuk nguruskan jadual pembeljran anak2. nasib zati kat asrama so tumpuan hanya pd yg no 2 tu je. this yr relax sikit.nxt yr risau balik.hihi

psst....nak muffin sikittt!!!

ieda said...

ish akak nieh semua buat nampak sedappp lom makan layie .. pos sikit kat sini heheheh

kak jgn luper next entry kasi tepek itu banana choc muffin tuh naikk cantikk jerk .. geram punn ader

arituh ieda dah cuber akak nyer murtabak tau .. tukar2 sikit2 .. sedap kak , anak2 ieda suka sgt .. suh buat layie :))

kucingorengemok said...

slow slow je kaaakkk...

Kak Rose said...

Ibu mithali sungguh watie ni... harap pengorbanan seorang ibu akan mendapat balasan yang sebaiknya nnti daripada anak2 dan suami...

Sari Yusa Ibrahim said...

akak, kita buat muffin pisang knapalah tak gebu mcm akak punya... jelez tollah.. hik2

Solehah said...

takpe kak..kadang2 ad situasi yang kita perlu dahulukan mana yang lebih penting. sama jugak denga keadaan saya..kadang-kadang sempat update saja tanpa blogwalking..yang penting kita semua saling mengingati la..sbb kita kan kawan..

izahdaut said...

utamakan yg utama kan...tu la seorang ibu..saya penah bace kak, kita mak mak buat keje sapu sampah bagai ni dengan ikhlasnye sebesar mencuci kaabah tu..Allah jua yg mmbalas..

indahhouse said...

salam kak watie,
windu kak.. biasanya pagi2 dah bekfes sama2... biasa la kak, dekat2 akhir2 taun memang sibuk macam2... actually, suami saya pun baru pindah deptmt. kesian dia, kira masuk alam baru la. kawan2 pun baru skit. plak tu, keta kami pun buat hal...huhu. MIL plak ajak kami balik teganu nak jalan2..huwwaaa...macam tak sempat nak cekau sume. Kita kena suppport Hubby tgah susah atau senang... kan kak?

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi Kak, whoa dah rasmikan oven yer!!! Cantik tul muffin tuh! Nakkkk ...;)

Bekal Hubby, WOW as always!