Adakah ini satu Tabungan???

Monday, May 10, 2010

.....and a new beginning....new branch....NEW.....NEW..NEW!!!

*.*

Assalamualaikum....dan kembali bersiaran......maaf buat semua yang berkunjung dan Tuan Rumah pulak tak ade nak melayan para pengunjung.......macam-macam hal....tak ter "up-date" blog ni....buat seketika waktu.... namum terima kasih buat semua yang meninggalkan pesanan....dan ucapan.....

Biar lah....kesibukan kelmarin berlalu.....apa yang penting....hari ini menjadi permulaan baru yang lebih bermakna.....

Sebelum tu.....buat semua.....terutamanya para ibu di luar sana....."Selamat Hari Ibu"....moga jasa dan pengorbanan akan terus meledakkan kasih sayang yang berterusan.....kerana siapalah kita.....tanpa seorang insan bergelar ibu.....biarpun kita tidak pernah di pelihara olehnya namun.....dialah permulaan hidup bagi seorang insan bergelar anak!......Well....Doa Akak moga Mak-mak dan Mummy Akak sentiasa sihat.....diberkati olehnya.....sejahtera dan berbahagia, panjang umur dan murah rezeki......Amin....! 

Sambutan Hari Ibu kali ni cuma ucapan jer buat mak-mak dan Mummy.....belum berkesempatan berkunjung....sebab semalam Akak sibuk dengan tempahan....kek.

Minggu lepas minggu BUSY.....layan hari-hari terakhir Hubby di office.....kerana telah mendapat arahan bertukar cawangan....dan hari ini ialah permulaan Hubby di cawangan baru.....nasib baik masih dalam Penang jugak....so tak perlulah Akak dan family berpindah randah......yet....may be akan bertahan maybe for 5 more years to come ...in Penang!....Tak sia-sia beli rumah kat Penang...he!he!he!

Oh ya......sempena hari Ibu semalam ......ada jugak tempahan kek lapis yang Akak layan.....dari ex-office mate Hubby....sebab last week Akak buatkan untuk jamuan teh petang kat Office Hubby....terus ada yang berkenan....dan order....! Inilah rupanya...kek lapis chocolate chips yang di tempah......


Dan semalam.......Akak juga dapat something NEW......sempena hari Ibu...Hubby dan anak-anak hadiahkan....
Well....masa tengah up-date blog ni pun terbatas sangat....dengan panggilan demi panggilan yang diterima......banyak kisah.....dan cerita yang Akak nak kena layan.....dari mak sedara....dari Hubby dengan office barunya......sedar tak sedar dah hampir tengahari....blog update belum sempat nak publish lagi.....mana nak pergi mengunjung....rakan taulan lagi.....jadi....semuanya akan perlu masa.....untuk itu.....akak akan sampai juga ke blog rakan taulan semua.....tapi pelan-pelan lah ya!.......Bila berkesempatan.....dan hujung minggu ni nanti Along dah nak balik.......tengoklah....bila ada orang suka makan kat rumah ni nanti.....Akak maybe busy melayan tekak anak-anak lagi.....jadi hopefully akan ada resepi atau juadah2 baru nak di cuba....especially dengan adanya gadget BARU tu kan!!!TQ untuk Hubby, Along, Alang & Adik.....for the NEW TOY untuk Mama tu ya!!!.....Mama memang suka sangat!!!
Latest update.....MIL & PIL Akak sihat....tapi pagi ni dua-dua rasa letih sangat.....masa call tadi....asyik merungut.....tak larat sangat......yesterday Adik Ipar Akak yang bongsu baru jer bertolak balik ke Bukit Mahkota.....since they came back hari Jumaat hari tu.....Akak dengan Hubby dah balik hari Selasa minggu lepas.....sejak MIL tak sihat ni.....jadual balik main ikut sempat jer......tertakluk pada kesihatan both parents.....Oh ya.....masa on the way back hari tu...nyaris Akak kemalangan....sebab tayar "pop" kat tengah highway...about 2 km from Bertam......syukurlah......Hubby cepat bertindak......dan kita orang terselamat....!
Well...apa juadah hari ni??? Macam selalu jer lah......Sambal Udang.....tiap2 hari sambal .....tukar ikan, udang, sotong...telur....ayam....daging......so tak ada yang menarik sangat pun.....tapi tiap2 hari Akak tetap masak.....cuma tak sempat nak hadap computer jer.....tak cukup masa dan tangan.....tapi kenapa orang lain sempat erk???Nak kata business kek hebat sangat..tak juga...tapi adalah tempahan sikit2 tu......dari jiran2....kadang2 buat layan tekak anak2....Itu nanti kalau sempat Akak tepek ye.....for today's menu...layan jer dulu....okay!


 
Okaylah.....nantikan kunjungan Akak.....tapi buat waktu ini......Akak kena bereskan urusan yang tertangguh kat rumah ni dulu ya.......There is so much....that I must have missed....will try to catch up.....hopefully I still can.....korang jangan laju2 sangat tau....Akak ni dah tua....jalannya perlahan-lahan....hehehe!

6 comments:

ain said...

salam kak watie. happy mother's day!! lamanya tak jenguk umah akak ni. kita pun sebulan dua ni mmg busy gak!! now ni je mcm okay sikit!!

wahhh...oben baru ye!!! makin rancak ler bisness akak pas ni. semoga terus maju!!!

sI tEDI said...

Selamat kembali kak,
selamat hari ibu!

Syukur tiada apa2 yg berlaku bila tayar tu meletup!

niesz said...

salam akak..1st nk wish happy mothers day..
2nd..nk ckp..rindu nye nk tgk masakan akak..hihi..

indahhouse said...

salam kak watie,
Miss you..hihi. blogwalkin mmg perlu byk masa. Family lebih utama. saya pun blogwalkin mana yg larat. hihi.

Syukur, family kak watie selamat. bahaya tu tayar pop tgah highway. penah keta kami bunyi krek2 tgah highway...rupanya tmpat pegang tayar dah haus...uk..seb baik tayar tak tercabut. My Hubby bw laju lak tu...
Moga2 segala urusan dipermudahkan Allah.. :)

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi KakWatie! Missed U terribly dear!!! hehehe...;)

Whoa got new tools uh..cool!!! Missed those bekal hubby lor...dishes looks so yumm as usual! Mintakkkkk :D

♥LOVE2COOK♥ said...

Ooops, forgot! Belated Mother's Day wishes to U dear...:)