Tabungan

Thursday, May 13, 2010

Dadih .......sejukkan tekak!

*.*

Assalamualaikum....

Nak juga berkongsi pengalaman buat dadih....yang Akak beli serbuk ready-made ni....selalu buat versi guna agar2 kering tu......tapi atas promosi dari tuan kedai kat Kulim, Kedah....a few weeks ago....masa Akak singgah Bake Mart kot kalau tak silap akak. Kedai ni milik orang tempatan kita...Melayu...so Akak yang ramah tamah ni dengan Hubby siap berbual-bual kat kedai tu yang baru 1st time kami singgah....end up...Tuan Kedai tu promote dadih segera ni....yang rasanya ....sangat kena piawaian citarasa Akak....


Kalau siapa2 terjumpa product keluaran "aisy" ni jangan takut nak cuba...keluaran bumiputra...anak Melayu kita dari Jitra kalau tak silap Akak lah.....sebab rasanya sedap!!!Tuan Kedai Bakery tu kenal dengan pengusaha dadih ni....dan dia highly recommend....sebab sedap!!....Akak cuma beli perisa Capuccino sebab perisa cokelat habis...yang lain2 tu anak2 akak tak suka ....perisa buah2an....!Reena pun kata sedap....tambahan sejuk...nyaman jer masuk tekak musim panas macam sekarang ni!

Satu tak cukup kami nak lagi......kena pergi Kulim lagi ni...nak beli stok serbuk dadih...hehehe!!!


Pssst..kalaulah pengusahanya baca blog........boleh bagi diskaun tak kat Akak.....sebab nak tolong buat promosi ni!!!




5 comments:

ain said...

saya dan anak2 pun suka makan readymade dadih ni. bdk2 kat umah ni suka perisa s/berry n manggo. sedap mkn time cuaca pns2!! segarrrr!!!!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.watie..sht?lamanya x buat dadih...mmg nyaman klu mkn lam cuaca panas2 ni kan kak!..meh la secawan...nk gak rasa...dadih instant kedah mai nie...

indahhouse said...

salam kak watie,
kak.....tak terkata saya tngok dadih capuccino tu. tak penah rasa kecuali yg buah2an jer...
terliur saya,kak...

Nur said...

salam watie
aku suka dadih perasa honey dew.. superb.. capuccino blm rasa lg.. hv a gd day.. follow u

Anonymous said...

mana aci akak buat dadih pakai readymade.