Adakah ini satu Tabungan???

Wednesday, October 6, 2010

Salam Lebaran.......Salam Rindu.......Kembali Lagi!!!!

*.*

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua rakan taulan, adik-adik yang di kasihi.....Ya Allah....macam-macam cerita dan peristiwa yang berlaku dalam kehidupan ini beberapa purnama yang lalu.....banyak sangat tak tahu mana nak mula dulu!!!

Apa-apa pun di kesempatan ini Akak mohon ampun dan maaf buat semua pengunjung yang dikasihi.....dan ucapan terima kasih tak terhingga kerana terus menyokong coretan kehidupan Akak yang terhenti seketika.....

Apa jua alasannya......kalian tetap dalam lipatan ingatan Akak.....cuma masa dan jarak yang memisahkan kita!

Wah ....tak payah lah bercintan-cintun bunyi ungkapan bicara kita kan....yang penting....Akak akan cuba kembali ke arena "Blogging", "Blog Walking & Blog Hopping"......seperti biasa mudah-mudahan.....hendaknya! Insyaallah!!

Rindu hati ni pada semuanya ...hanya Allah yang tahu....tapi segala percaturan hidup ini telah berjalan dengan ketentuan dan kehendakNYA!.....Anak-anak Akak yang bakal menduduki peperiksaan....masih lagi dalam peringkat persediaan......yang dah selesai perjuangan cuma Reena seorang aje.....moga kejayaan bakal menjadi miliknya....Insyaallah! Apa yang mampu Akak berikan hanya DOA!

Sepanjang Akak berehat dari dunia "Blog"...kehidupan Akak tetap macam biasa .....bekal Hubby....macam biasa juga.....namun pengalaman berniaga sempena Ramadan baru-baru ni.....something new...& different! Tabik Akak pada pengusaha biskut untuk sambutan hari raya......!!! Since Akak buat & terima tempahan sorang-sorang agak kecoh juga jadinya.....namun....segalanya dapat ditanggani dengan izin darinya....Amin!

Sebelum tu....buat Adik Hana yang telah menghantar hadiah kemenangan Akak.....TQ ya....dah selamat Akak terima.....I know...Akak masih berhutang untuk melanjutkan contest tu.....I will keep my promise!!! Buat masa ni....masih memikirkan hadiah yang sesuai nak Akak sumbangkan.....pening kepala jugak ni...sebab hadiah Adik kasi tu...lumayan Dong!TQ again ya....nanti Akak buat special entry tentang contest ataupun "Play It Forward Game" tu ya!!...But for the record......ni condition hadiah yang telah Akak terima.....







Dan di bawah ini Akak kongsikan tart nanas yang Akak pasarkan tempohari......ni REVISED Edition.....lepas  mendapat persetujuan ahli lembaga pengarah perusahaan.....hahaha....don't play...play you....ada lembaga pengarah you!!!






Antara jualan lain tu....hanya menghiasi paparan untuk hari ni......






















Dan buat mengakhiri paparan kali ni......bekal Hubby.....ada yang ingat lagi tak...sambal tumis Akak!!!





Okaylah......moga bertemu lagi....."....Muaaaaah"..... buat semua.....!!!



*.*

9 comments:

kucingorengemok said...

salam kak... wuhuuu, tefal tu kak! kalau kita, nak basuh pun sayang, takut calar, hehe

izahdaut said...

woooooowwwwwwww... patut la kak ku cayang nih senyap..busy ngan bisness...semoga bisness akak terus mendapat sambutan...saya sokong..idup kak watie!! hehe..wooww hadiah dari japan pun ngancam abis tuu

Kak Rose said...

salam wati, toke biskut raya masih bz ya.... selamt kembali ke dunia blogging... huh tefal tu, kak rose nyer dah calar balar dikeja dek anak!

Wanita Mutalib said...

salam rindu buat kakak :)

zai@umiaiman said...

salam utk akak jugak, sama la kiter kak...agak lama menyepi...tugasan hidup ni terlalu byk kan..

♥LOVE2COOK♥ said...

KakWatieeeeeeeee!!! WB!!! Hru doing there kak??? Aisey missed U and Ur delicious food lor...especially bekal Hubby! hahaha ;)

WOW, congratz on receiving those gifts ya! :D

Now, back to commenting Ur food! My goodness, from those cookies to cakes to bekal Hubby...yummy yummy! Aiseyman...I'm drooling here! :D

Thank U for remembering me ya! :)

hana said...

salam rindu kak.watie... alhamdulillah aprcel dah sampai dan akak sukerkannya.. maap kak yg love shape ramekin tuh dh abis stok kat kedai..tuh yg ganti ramekin lain.. hihihi....

psl game tuh takpayah pining2 nak samakan ngan harga yg kite bagi kak.. akak boley buat ikut kemampuan akak.. tak kisah lah yg dua hinggit sekalipong.. hihi..yg penting kita ikhlas..kan kak kan.. tiap kali akak goreng2 tuh, agak2nyer wajah kiter ade lam koli tak??! kikiki....

Softtouch [Hanim] said...

salam kak...rindunya......akak sihat ker?mmg rindulah ngan lauk2 akak tu..nak2 bekal hubby akak...selamat hari rya maaf zahir batin

Watierman, rmanbkr said...

Salam buat semuanya....

KOG...sebab sayang tu lah pasal belum digantung dengan yang lain....at the moment dok ganyang Supor jer..Maxim pun jarang2 guna gak...nanti nak gantung sebelah Maxim tu..hehehe...

Izah...TQ ya....Insyaallah....rezeki dariNYA!...Yang hadiah tu...rasanya nak posing sebelah Maxim jer dah agaknya...takut calar hehehe...!

Kak Rose....Toke apanya Kak...business kecik2 syok2 aje!...Nampak gayanya Tefal tu bakal posing sebelah Maxim dan Supor....sebab Watie dok ganyang sebijik supor lama yang dah bercalar balar jer..hehe!

Te...(Wanita)...Salam Rindu & Maaf zahir batin....muaah...moga Te dan keluarga sihat ya!

Zai@Ummiaiman.....TQ ya Dik....selagi ada degup jantung ni...tugasan tak akan habis....betoi tak?

LOVE.....TQ ya....Glad to be back...you will always be on my mind......coz we LOVE to Cook!!!He..hehe!

Hana....TQ again....jangan risau apa bentuk sekali pun semuanya Akak suka....since Adik dah kata barangan apa pun tak apa....ringan sikit akak nak cari...hehe TQ ya!

Hanim...TQ ya Dik...sama2lah kita ya....Akak pun rindu juga pada Adik....muaah!