Adakah ini satu Tabungan???

Thursday, July 29, 2010

Bila Oven & Pengukus Bekerja!.....

*.*
Assalamualaikum.. & salam sejahtera.....

............sebenarnya tak nak update pagi ni sebab sibuk nak kemas dan bersihkan sawang yang bergayutan kat siling dan penjuru-penjuru rumah ni....bukan apa.....besok mak mertua dan family dari Alor Setar nak datang bermalam....dah lama tak datang...rindu dengan cucu agaknya...sejak cucu sibuk nak BIG Exam ni! Akak bukannya apa takut bila dia orang masuk jer pintu rumah semua tersangkut kat sawang-sawang tu jenuh pulak Akak nak kena kait turun sorang-sorang....hehehe!

Kat situ jer dah kantoi betapa rajin nya Akak ni kan!!!Bukannya apa deco ala-ala Haloween gitu!

Pagi ni just nak update apa yang dah Akak assigned pada oven dan steamer kebelakangan....dan tak sempat nak Akak paparkan di blog ya! Ni entry tertunggak lah ya.......berkisar tempahan yang Akak terima dan layan nafsu selera tekak anak-anak Akak aje!


Oven dan Steamer ni rajin sebenarnya...tu yang kadang2 berebut nak buat kerja!!!Boleh percaya ke??? Cuma Tuan dia jer malas sikit.....

layan jer lah gambar hasil sumbangan Oven & Steamer Akak tu ya!!!

Yang ini tempahan dari Puan Idah....untuk kasi hadiah kenduri pertunangan buat makan-makan!




Yang ini kek untuk dessert after dinner kat rumah jer!

 Yang ini dah selamat sampai ke Bentong, Pahang

 Yang ini tempahan dari Puan Idah lagi untuk di makan dengan anak-anak

Yang ini pulak tempahan dari Kak Ham buat Chik Mi (mimi)
Yang Ini anak sedara Puan Idah tempah untuk buat hantaran kenduri 
(deco dia buat sendiri)

Yang ini pulak 2 biji kek oleh Adik Sarina buat kenduri Tahlil di rumah arwah nenek mertuanya
Akhir sekali.....tempahan khas dari cita rasa anak tekak anak-anak Akak pulak!!!

Okaylah sekian buat paparan hari ni......bekal hubby sempoi giler hari ni sebab Akak cuma goreng telur dadar & sambal sardin. Sarapan pulak....just buat nasi goreng &  jemput-jemput bilis, udang kering wif cili flake!


 
Okay lah ya ..... nak sambung mop lantai pulak ni!!! Selamat berhujung minggu!!



*.*

8 comments:

Softtouch [Hanim] said...

banyaknya tempahan kak watie yer..mesti sedap ni..sy nk order jauh plak kak watie kat penang tu..

camera akak kan pakai panasonic lumix kan?akak ade edit2 ker?nmpak mcm dlsr..mcm nk beli camera mcm akak nie..tgh survey...

indahhouse said...

Salam kak watie,
Selamat berhujung minggu jg buat kak watie. sibuk tu ada tetamu. banyak tul tempahan kak. Rezeki... :D

ijan said...

Salam Kak Watie ku sayang...
Akak ni memang semangat waja sungguh... bertuah suami dan anak2 akak.. masak macam2 untuk keluarga... siap ada kek special lagi utk dessert.. nak pegi umah akak laaahh!!!! mmuahh!

robaaiah said...

Salam untuk watie. sabtu ini nak proses balik lepat ubi. ubi ada sikit lagi.terima kasih watie. mami dah himpun resepi2 watie buatkan 1 buku resepi resepi dari watie. teima kasih dik semoga hidupmu bahagia bersama keluarga. buka FB mami ada banyak gambar mami bersama anak-anak untuk renungan watie. terima kasih.

jane said...

bonda...mau pelukkan seorang bonda boleh???

>.<

baincardin said...

Thank you for sharing! ^_^

*Jom kongsi info tentang 'Sabar Dalam Al-Quran' :)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

amboii..kak


tak menahan tengok semua tu....

kucingorengemok said...

bertangguh² nak rasa kek lapis choc chip tu sampai dah nak puasa dah... haiyaa, takpe lah, ada rezeki lepas raya la nanti kan :)