Adakah ini satu Tabungan???

Tuesday, March 20, 2012

Percutian yang TIDAK dirancang...!!!...Pantai Telok Kemang , Port Dickson!

Assalamualaikum.....wah dah habis musim cuti sekolah ya....tugas harian dah bermula....sebab Akak baru jer balik dari bercuti....di Pantai Telok Kemang, Port Dickson nun.....tak dapek Den nak tepek dan celoteh banyak eh.....sebab rumah Den dah macam kapai pocah dah ni. Den bukan yo poyi Port Dickson nun...tapi jugak berjimba di sekitar Klang dan Petaling Jaya.... Minta maaf ya warga Nogori Sembilan...kalau tutur bahasa Akak yang lintang pukang tu.....just nak kasi feel sikit....!






Aktiviti kami tiga beranak di pagi hari....yang lain ada anak kecil yang masih tidor...so ...kami jalan-jalan sepanjang pantai dari lepas subuh sampai cerah.....!

......Lama kemudian baru gang cousin dua orang ni bangun...... baru Kak Reena ada kerja ...bermain dengan kanak-kanak nursery dua orang ni!!!





Kalau tak ada budak-budak kecik tu nak jadi "gang" Kak Reena.....inilah kerja anak dara Akak...layari internet jer memanjang.....sebab dua lagi anak bujang Akak tak dapat bersama untuk this unplanned vacation!


Dan aktiviti di sebelah malamnya pulak....."barbeque"...ini pun tak dirancang juga....so barangan basah tu agak terhad....adik ipar dan abang ipar yang uruskan stok tu semua!!!Akak....sekeluarga jadi honorable guests...."Tukang Makan" aje!








Itulah sedikit sebanyak tentang percutian pantai yang terjadi secara "Ad-Hoc".....when we received a call from Abang Ipar....to join him and family malam Rabu lepas.....so pagi Khamis kami berangkat ke KL singgah Rawang sekejap rumah Kakak...then ....IKEA dulu siang tu.....and lodge in PD...malam tu. Pagi Jumaat Adik bongsu Hubby and family from Bukit Mahkota joined us...baru meriah...sebab baru bising sikit ada suara budak-budak kecik! Sabtu pagi around 10...bertolak ke Kelang...rumah Abang pulak.macam biasalah keluar shopping sana sini...balik gather sembang sambil makan-makan lagi.....siap makan grilled beef & chicken with vegetable tomyam....ala-ala dekat "Seoul Garden" gitu....

Hari Ahad about 10 jugak we left Kelang dan sempat singgah Mid Valley sekejap dan .......



masuk sini cuma jamu mata.....sebab teringin nak belek .....sebelum ni just google & tengok dalam internet....sangat cantik dan membuat Akak teruja!!!!!


Okaylah back to reality kehidupan......seawal pagi...bangun siapkan bekal Hubby macam biasa.....dan juadah pagi ni....


Cekodok ni untuk breakfast Reena dan bekal dia ke sekolah



...dan jemput-jemput ikan bilis ni pulak untuk breakfast Akak & Hubby ....



Bekalan hari ni sedikit meriah dengan anak-anak sotong goreng kunyit dan sambal udang...dan anak bawal goreng kicap...Moga rindu kalian pada bekalan dari dapur Akak....sedikit terubat ya!!!

Dah nak balik ke realiti dah ni....misi selamatkan ... kapal pecah....see you guys later when Akak berkesempatan untuk blogwalking ya!!!!




8 comments:

Sheila Shafeareen said...

salam kak seronok becuti yeee

kalau dah sampai mid villy tu mmg tesangat le dekat gan rmh saya...10 minit aje....

HALAMANKU said...

Salam akak.. seronoknyer bercuti.. walau tak terancang tapi meriah bestnyer... akak ader abg duk bukit mahkota bangi? kalau betul erma duk bandar seriputra.. he he he dah dekat tu..

Ayu said...

assalam kak watie..
wah pergi holidays cuti sekolah yg lalu ya..reena dah nampak anak dara dah tu..sekejap aje kan kak..dah besar ..

wah i miss your hubby's bekal ..photos..hahaha uish kita ni miss hubby akak punya bekal pulak..hahaha..

EmbunRosaliza said...

Assalam kak watie, bestnya cuti2 mesia n makan2 ramai2. saya tak kemana pun cuti sekolah, sibuk dgn xtiviti anak2 je

Watierman said...

Mualaikum Salam Dik Shiela...hehe...cuti-cuti ni memang best...tapi balik dari bercuti...hambik ko...baju bertimbun nak kena settle!...

Watierman said...

Mualaikum Salam Dik Emma-oo Akak ada juga ronda2 cari breakfast area tu kalau stay rumah Adik Ipar Akak kat Bukit Mahkota...infact dulu anak sulong Akak buat Dip kat KPTM...so situ port Akak bila pergi jengok Along!

Watierman said...

mualaiku Salam Ayu....hehehe...memang dah anak dara pun Ayu...dah tinggi dari mama dia pun..yang anak bujang pulak semua dah tinggi dari Abah dia orang....ooo bekal tu...Akak pulak pepagi kadang tu tak sempat nak tonggeng-tonggeng snap angle yang elok....Kalut ooo!!

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Wahhh PD is my Mom's home. Klang is my home...haha! ;)

Alamak akak pergi ker PM kat Bangsar tu ke kak? I'm waiting so eagerly to go there once hubby comes back.

All food up there are simply yummylicious...especially bekal hubby...kiki ;)